Rensing av Sandvikselven før den når fjorden

SANDVIKSELVA: - Kvist og søppel som skulle vært fanget opp i Bærum kommunes renholdssystemer, flyter ustoppelig ut i fjorden uten at noen gjør noe for å forhindre det, skriver innsenderne.

SANDVIKSELVA: - Kvist og søppel som skulle vært fanget opp i Bærum kommunes renholdssystemer, flyter ustoppelig ut i fjorden uten at noen gjør noe for å forhindre det, skriver innsenderne. Foto:

Av

I årets regnfulle sommer fikk vi se store mengder kvist og søppel som fløt med Sandvikselven når regnværet satte fart i den.

DEL

Normalt har det ikke vært synlig. Men i år, da omfattende fundamentarbeider på Rådhusbroen stengte flere løp, ble mye skrot samlet opp og godt synlig.

Les også: Rekordår for laksefiske i Sandvikselva

Les også: Slik skal elvene prege sentrum i Asker og Sandvika

Kommunen trådte til minst én gang og sanket inn det verste, men så ble arbeidene avsluttet og elveløpet fritt igjen, og problemet tilsynelatende løst.

Det slår oss at her fikk vi se hva som år om annet har vært normalt:

Kvist og søppel som skulle vært fanget opp i Bærum kommunes renholdssystemer, flyter ustoppelig ut i fjorden uten at noen gjør noe for å forhindre det.

På den måten forurenser vi! Nå, når det er blitt åpenbart, kan det ikke tillates lenger.

Utløst av en impuls fra Sandvika vel er dette blitt fremlagt for Sandvika krets av Bærum Høyre og medlemmer av kommunens hovedutvalg for miljø, idrett og kultur (MIK).

Høyre har på denne bakgrunn foreslått at rådmannen må komme tilbake med en sak om hvordan Sandvikselven kan renses for kvist, skrot, plast og annen søppel før den renner ut i sjøen ved å legge ut lenser eller tilsvarende ovenfor Løkke.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Forslaget fikk flertall i hovedutvalget i november, og vi anbefaler at kommunestyret følger opp dette i sitt møte 6. desember.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags