Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sammen skaper vi kanskje Fornebu

Jeg takker ordfører Lisbeth Hammer Krog for et hederlig forsøk på endelig å komme Fornebus beboere i møte i sitt innlegg i Budstikka 5. juni. Det første hun kan gjøre for å vise at engasjementet er genuint er å sørge for at Kommunedelplan 3 inneholder alle de endringer som faktisk ble vedtatt 27. mars.

Etter nesten to måneder har kommunenes administrasjon endelig klart å skrive ut den offisielle versjonen av det som ble vedtatt 27. mars. På tross av en lang prosess har man ikke klart å inkluder alt som ble vedtatt. I kommunestyret ble det enstemmig vedtatt « … at nasjonale retningslinjer, bl.a. TEK17 skal være førende».

Hva som faktisk står i §13.1 i Kommunedelplan 3, slik den er publisert 22. mai, er at «forholdet mellom bygninger skal som hovedregel være 1:1 ½». Det vil si at en 12 meter høy bygning (4 et.) ikke bør står nærmere nabobygget enn 18 meter.

Dette er et vesentlig avvik fra TEK 17s veiledning/anbefaling til «Tverrsnitt, dvs. høyde/avstand mellom bygninger» som i §8-10 anbefaler 1:3. Dvs at en 12 meter høy bygning ikke bør stå nærmere nabobygget enn 36 meter.

Så kjære ordfører Hammer Krog, du har nå en enestående mulighet til å vise at din fraksjon av Høyre tar oss innbyggere på alvor. Hvis du virkelig ønsker å skape gode oppvekst vilkår for barn og unge så sørg for at §13.1 i KDP3 gjenspeiler vedtaket, og ikke utbyggernes forslag.

Og hvis du ikke vil eller klarer å endre dette vesentlige punktet, så holder det dessverre ikke med flere innlegg i Budstikka. Handling viser hva man står for – og den fraksjon av Høyre du representerer har i lengre tid vist at utbyggeres interesser er viktigere enn innbyggeres ve og vel.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.