Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Samling for et bedre Borgen

FESTDRAKTER: Åpningsdagen var en anledning for fest på Borgen, noe de unge skapte både gjennom dans og drakter. FOTO: KNUT BJERKE

For få år siden ble det sendt ut varsler om at det sosiale miljøet på Borgen i Asker var krevende.

Dette er Budstikkas lederartikkel lørdag 4. juni 2016.

Det fikk nærmiljøet og lokalpolitikere til å reagere.

Forrige helg var det glede på Borgen, et nytt samlingspunkt – Kulturhagen – ble åpnet. Dette skjer samtidig som gravemaskinene gjør sin del av jobben før et nytt senter kan stå klart.

Samtidig vet vi at det antagelig bare er spørsmål om tid før Asker Skiklubb etablerer seg med et større anlegg på jordene ved Vardåsen kirke. Fra før av ligger det både fotballbaner og moderne skoler sentralt på Borgen.

Les også: Borgen feiret med dans og musikk

Les også: Full festivitas på Borgen

Les også: Frp-leder slakter Borgen-rapport

Stedet har gjennom tiår vært en kulturell smeltedigel. Befolkningen er fargerik – og representerer alle verdensdeler. For de fleste et berikende fellesskap. Barn og unge har knyttet bånd over ulikheter. Allikevel har forskjellene alltid vært synbare. Nedre Borgen har stort sett bestått av tett blokkbebyggelse, mens Øvre Borgen har vært preget av store, moderne eneboliger. Det har skapt avstand.

Det er store forventninger til Borgens nye møteplass. Kulturhagen skal samle befolkningen på tvers av bakgrunn, kultur og interesser. Hensikten med etableringen er å skape kontakt og bygge fellesskap på tvers.

Opprettelsen av Borgen Nærmiljøsentral og Kulturhagen er et svar på de utfordringene som ble lokalisert der. Politikerne i Asker har grepet utfordringene på en forbilledlig måte, og har siden kommunestyret vedtok Borgen-prosjektet i 2013 arbeidet for å bygge synlige institusjoner på Borgen.

Prosjektet har to klare hovedmål. Det ene er å styrke leve- og oppvekstvilkårene på Borgen, det andre er å øke og samordne innsatsen som utføres av frivillige organisasjoner og privatpersoner. Noen stikkord er sentrale, de viktigste er «inkluderende» og «samhold».

Under åpningen forrige helg fikk vi se at mange mener alvor med å forsterke lokalmiljøet på Borgen. Fra scenen var det ungdommelig, lokal kultur; de fremmøtte var et tverrsnitt av befolkningen. Og de var mange. Det er nå lov til å ha forventninger til miljø og trivsel på Borgen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

På Borgen ser vi hvordan rop om hjelp ble fanget opp av både nærmiljø og politikere. Vi opplever at det organiserte og det frivillige Asker i fellesskap griper fatt i utfordringen, og vi ser hvordan kommunens bidrag åpner for aktivitet fra mange hold.

Vi tror handlekraften som nå vises på Borgen, vil virke inspirerende ikke bare på dette miljøet, men på alle miljøer som sliter. Når engasjement og godvilje trekker samme vei, bygges gode miljøer.

Lykke til, Borgen!

Dette er Budstikkas lederartikkel lørdag 4. juni 2016.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler