Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sambrukskirken på Fornebu

KIRKEPLANER: Sogneprest Thomas Wagle med sambrukskirkemodellen for Fornebu som arkitekt Aina Dahle har fått utarbeidet. - Kirken skal selvfølgelig kunne, som alle andre, leie seg inn i huset når ekstra kapasitet trengs, skriver innsenderen.

Jeg refererer til debattinnlegget fra Fornebulandet vel 4. september der det skrives: «Først når det gjelder navngivning, så mener vi at å kalle bygget et samfunnshus eller kulturhus, kan gi bedre og andre signaler enn «sambrukskirke».»

Dette er helt i tråd med mitt tidligere debattinnlegg i Budstikka der jeg argumenterte for et helt livssynsnøytralt samfunnshus på tomten foran Fornebu Senter.

Les også: Fornebulandet kirke – en møteplass for alle

Les også: Kjemper for kirketomt på Fornebu

Poenget er at et samfunnshus eller kulturhus ikke vigsles, slik at alle rom i huset skal kunne benyttes til aktiviteter som ikke nødvendigvis er knyttet opp mot Den norske kirke.

Men kirken skal selvfølgelig kunne, som alle andre, leie seg inn i huset når ekstra kapasitet trengs.

Men misforstå meg ikke. Den norske kirke kan bygge så mange vigslede kirker den vil, også en på Fornebu-området.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Men da bør den i samråd med kommunen finne frem til en plassering som ikke er til fortrengsel for rikelig plass til generell samfunnsgagnlig virksomhet på den flotte tomten utenfor Fornebu Senter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.