Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sambrukskirken på Fornebu S

PLANENE: Sogneprest Thomas Wagle med sambrukskirkemodellen som arkitekt Aina Dahle har fått utarbeidet som en del av mulighetsstudien.

Ralph Lorentzen etterlyser i sitt innlegg 30. januar en grundig behovsanalyse for ny sambrukskirke på Fornebu S.

Han har lest Flygebladet og sett mulighetsstudien som Fornebulandet menighet har fått utarbeidet.

Les også: Sambrukskirke på Fornebu

Han etterlyser bedre begrunnelse for sambrukskirken enn det som kommer frem i Flygebladet og virker bekymret for at de nødvendige foranalysene ikke skal være gjennomført.

Jeg kan berolige Lorentzen: Det er gjort meget grundige forarbeider for sambrukskirken.

Mulighetsstudien som Fornebulandet menighet nå har fått laget, er ikke løsrevne drømmer fra kirkens side, men er basert på kommunens egen byggeplan for sambrukskirken fra februar 2008.

I 2008 var kommunen helt klar på at tilflyttingen til Fornebu ville kreve et nytt og større kirkerom som en del av en sambrukskirke.

De siste prognosene viser at tilflyttingen til Fornebu kan komme til å bli dobbelt så stor som tidligere antatt. Man har gått fra å skulle bygge 6.000 til 11.000 nye boliger.

Hvis dette slår til, vil Fornebulandet menighet gå fra å være en av Bærums minste menigheter til å bli en av landets største, kanskje med over 20.000 medlemmer.

Da trenger kirken den plassen som mulighetsstudien skisserer. Dette handler rett og slett om at kirkemedlemmene på Fornebu har krav på å få et like godt kirkelig tilbud som innbyggerne ellers i landet.

Jeg registrerer at Lorentzen kun fokuserer på at kirkerommet har fått stor plass. Har han ikke sett at mulighetsstudien inkluderer bibliotek, kulturarena, ungdomsklubb, øvingsrom, møteplass (ikke-kommersiell kafé), plass til Fornebupiloten, Fornebu Gjenbruk og livssynsåpent rom?

Hele poenget med sambrukskirken er jo at den vil bli en møteplass på tvers av alder, livssyn og interesser.

Kirken kunne gått for et rent kirkebygg, men vi ønsker å få bygget en sambrukskirke fordi vi tenker at det vil være et bygg for fremtiden som nettopp tar det flerkulturelle Norge på alvor.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Nå blir det spennende å høre hva kommunen synes om mulighetsstudien når arealplanen legges frem i februar.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.