Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Særtorsdag og skamfredag

– De aller fleste har gitt avkall på langt mer enn skjærtorsdag og langfredag, skriver innsenderen. Her Bærums vaksinesenter på Rud.

– De aller fleste har gitt avkall på langt mer enn skjærtorsdag og langfredag, skriver innsenderen. Her Bærums vaksinesenter på Rud.

Foto: KARL BRAANAAS

Akkurat idet vi hadde stappet inn den siste bagen med barnas utstyr i bilen og vi svingte ut av gårdsplassen, lyste artikkelen fra Budstikka mot meg: Bærum utsetter over tusen vaksineringer til etter påske.

Vi er på vei til påskefjellet vi også. Jeg er til og med født og oppvokst i Bærum som så altfor ofte fortjener det dårlige stempelet det får i media. I Bærum kommune har de gamle det godt. Altfor godt.

Aldersgruppen 75–84 år som for lengst har sluttet i arbeidslivet og kan leve livets glade hyttedager, nær sagt mår som helst, takker pent nei til vaksinering i påsken fordi den skal holdes hellig. 

Denne arrogante holdningen hører bare ikke hjemme i en tid der de aller fleste har gitt avkall på langt mer enn skjærtorsdag og langfredag. 

Jeg har flere venner som har mistet jobben som følge av pandemien. Noen av disse er kapteiner og piloter som har omskolert seg og tatt jobb som lærer og på vaksinesentre for å bidra til noe mer. Dette er småbarnsforeldre i trettiårene som attpåtil får redusert inntekt av å jobbe fremfor å få dagpenger fra Nav. Det er riktignok en helt annen diskusjon, men likevel verdt å nevne.

Dersom myndighetene skulle vurdere å endre rekkefølgen på vaksinasjonsprogrammet, kjører vi gladelig hjem på timen. Sett disse særingene bakerst i køen, og la dem skamme seg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.