Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

SVs blindvei

Jeg leser at Kjersti Marie Stensrud i SV mener at jeg går til angrep på ledere i Nav, Voksenopplæringssenteret og Flyktningkontoret når jeg sier at fokuset for eldreomsorgen bør være å gi den beste eldreomsorg og ikke arbeidstrening for flyktninger.

At SV sauser sammen debatt med personangrep er ikke overraskende i den lettkrenkede og identitetspolitiske tiden vi lever i. Jeg skjønner at det sjokkerer SV når en middelaldrende mann i privat sektor imøtegår meninger fra kvinnelige ansatte i offentlig sektor, men det er faktisk helt lovlig i vårt lille land.

Når man velger å engasjere seg offentlig ved å skrive leserinnlegg som helt tydelig har et politisk innhold så må man faktisk tåle at noen imøtegår ens meninger og kommer med kritikk av disse meningene. Det heter ikke personangrep, men meningsbrytning og debatt.

Jeg finner det spennende at Stensrud gjør akkurat det samme som jeg kritiserte i mitt forrige leserinnlegg. SV har ingen fokus på pasientene og heller ingen fokus på eldreomsorgen. Først og fremst ønsker man at eldreomsorg skal være et sted for å eksperimentere med velferden for eldre mennesker. Flyktningers velferd er viktig og det er viktig at de kommer seg ut i arbeid, men Fremskrittspartiet går aldri på akkord med kvaliteten i eldreomsorgen.

Skjerpede språkkrav har blitt stilt fordi de gamle kravene viste seg å ikke være tilfredsstillende i møte med pasientene. Da bør Stensrud og SV heller være en medspiller og oppfordre til en bedre språkopplæring slik at både pasienter og ansatte får en best mulig hverdag.

Denne allergien mot å levere bedre helsetjenester er ikke vakker å se på.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.