Bli ikke gammel på Rykkinn

LEGGES NED: – Med avviklingen av Berger bo- og behandlingssenter blir verdifulle mål i totalplanleggingen uoppnåelig, skriver innsenderen.

LEGGES NED: – Med avviklingen av Berger bo- og behandlingssenter blir verdifulle mål i totalplanleggingen uoppnåelig, skriver innsenderen. Foto:

Av

Nedleggelse. Bærum kommune har systematisk lagt ned tilbudet om bo- og behandlingssentre på Rykkinn.

DEL

I planleggingen av utbyggingen på Rykkinn var det å kunne bo i samme område hele livsløpet et viktig poeng for Bærum kommune.

I det lå tilbud av små og større leiligheter, rekkehus og eneboliger, tilrettelagte boliger, eldreboliger og sykehjem.

Med avviklingen av Berger bo- og behandlingssenter blir verdifulle mål i totalplanleggingen uoppnåelig.

Styret i Berger og Rykkinn vel har fått flere bekymringsmeldinger når det gjelder fremtidens eldreomsorg for beboere i Rykkinn-området.

Nedleggelse av Løkka sykehjem og Rykkinn sykehjem, omgjøring av en rekke eldreboliger til sosialboliger og nå planene om nedleggelse av Berger bo- og behandlingssenter gjør at vi stiller spørsmål ved kommunens politikk på dette området. Dette er dårlig folkehelsepolitikk.

Rykkinn har et relativt høyt innbyggertall, sosial kontakt og tilhørighet har vært trukket frem som sterke sider ved Rykkinn-samfunnet.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Kommunen må derfor legge til rette for at innbyggerne – når de blir eldre og pleietrengende fortsatt kan bo i området og få besøk av familie og venner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags