Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Rykkinn 50 år, bygden vi ønsker mer av!

Rykkinns 50-årsdag feires i disse dager med stor entusiasme og mange arrangement. Fem tiår etter utbygging er dette fortsatt et optimistisk lokalsamfunn med godt samhold og en variert befolkning. Bedre stempel enn som så kan vel ingen bærumsbygd håpe på. Gratulerer så mye til 50-åringen Rykkinn!

Om de arealplanene som nå er eller skal bli vedtatt på Fornebu, Fossum, og i Sandvika vil kunne skryte av lignende, er jeg meget usikker på. Vesentlige ingredienser i den vellykkede Rykkinn-oppskriften mangler. 

Fremfor å prioritere hage til flest mulig, og en jevn fordeling av boligtypene leilighet, rekkehus og enebolig, prioriteres det i dag først og fremst på utbyggers profitt.

Vesentlige ingredienser i den vellykkede Rykkinn-oppskriften mangler.

Størst mulig arealutnyttelse ivaretar ikke den samme bokvaliteten. Det blir mindre boltreplass for de unge, færre og mindre hager, og derfor også et mindre artsmangfold. Med de nye arealplanene er Bærum i ferd med å omdannes fra bygd til drabantby. 

Drømmen om en hageflekk blir oppnåelig for stadig færre ganske enkelt fordi det bygges for få av dem. Bærum Fremskrittsparti fører derfor en arealpolitikk med mål å bevare Bærumsbygda. 

Vi ønsker færre etasjer, flere rekkehus og eneboliger, men trenger flertall for å få igjennom flere utbygginger som kan bli like vellykkede som Rykkinn.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.