Ruter gjør det verre og verre

HOLDEPLASS: – Det er helt urimelig å legge ned denne holdeplassen som en av de mest benyttede på strekningen Sandvika-Bykrysset, skriver innsenderen.

HOLDEPLASS: – Det er helt urimelig å legge ned denne holdeplassen som en av de mest benyttede på strekningen Sandvika-Bykrysset, skriver innsenderen. Foto:

Av

Vi har bodd på Bærums Verk i 18 år, på nåværende adresse i 16 år og har hatt et fantastisk busstilbud til og med 31. desember 2016.

DEL

Etter det har det blitt verre og verre. Fra 1. januar har jeg brukt dobbel så lang tid fra Lommedalsveien til Sandvika. Min mann som jobber i Oslo, mistet sitt ekspresstilbud til Hammersborggata. Min sønn som skal til Nesbru, har måttet dra enda tidligere hjemmefra enn før.

Les også: Ruter med nye ruteendringer etter protest

Les også: «Rutebussaksjon» er årets ord og binder oss sammen

Les også: Nei, Ruter, det har ikke gått seg til

Fra april ble det enda verre, da mistet vi vårt busstilbud med unntak av noen få avganger om morgenen fra vår holdeplass Skarvaveien.

Det vi si at jeg kommer meg greit til jobb i Sandvika, men jeg kommer ikke hjem. Den siste bussen fra Sandvika som stopper på holdeplassen Skarvaveien, går 15.37.

Altså ikke mulig å komme meg hjem fra jobb uten å gå 10–15 minutter.

Når barna mine skal på aktiviteter i Sandvika på kveldstid eller i helgene, må de gå 10–15 minutter for å komme seg til et busstopp. Med andre ord tar det veldig lang tid til Sandvika for oss som bor i Lommedalsveien rett ved holdeplassen.

Lommedalsveien er hovedveien mellom Lommedalen og Sandvika. Bussen kjører forbi huset vårt i full fart for å parkere i Lommedalen, så det er uten tvil den mest naturlige veien for bussen å kjøre.

I påskeuken var det ikke noen busser som stoppet på denne holdeplassen, altså heller ikke noen busstilbud på morgenen.

Ruter reklamerte med før endringen at det skulle bli bedre å reise lokalt i kommunen. Dette stemmer iallfall ikke for oss.

Vi bor så nære Skarvavei-stoppet at vi vet at dette er en holdeplass som blir benyttet av både dem som bor i vårt nærmeste nabolag, samt Nedre Sleiverud, Skarva, Mølladammen skole, Mølladammen Næringspark og Lommedalen kirke for å nevne noen.

Da bussen gikk forbi hos oss, stoppet den så godt som hver gang både mot Sandvika og mot Lommedalen. Det er helt urimelig å legge ned denne holdeplassen som en av de mest benyttede på strekningen Sandvika-Bykrysset.

En av grunnene til at vi valgte å bosette oss her var at det var kort vei til busstoppet. Jeg forstår at noen andre har fått det bedre, men jeg forstår ikke hvorfor det skal bety at vårt busstilbud skal bli borte.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg har henvendt meg til Ruter gjentatte ganger, men får ikke gode svar på dette. Det er mange andre enn skolen som benytter dette stoppet, så de kan ikke kun legge opp bussruten etter skoleåret.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags