Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Røykenveien og Franzefoss: Om å knuse egg

Planene om transport av 18.000 tonn avfall mellom Franzefoss og Yggeset er ingen god løsning, synes innsenderen.  Her fra innkjøringen til Yggeset i Vollenveien.

Foto: Kjetil Olsen Vethe

En ting er sikkert, saken Røykenveien, blir det ikke ro om før grep tas, noe som så langt har vært fraværende fra politisk ledelse både i kommune og fylke. Når da det kommer opp planer om å lagre 18.000 tonn ekstra avfall som skal transporteres på en allerede overbelastet vei, reageres det kraftig.

Budstikka har en leder 1. oktober som støtter opp om ordførerens planer om å behandle Franzefoss sitt avfall på Yggesetavfallsplass. For at det skal skje må det «knuses noen egg for å lage en omelett». Med andre ord mener Budstikka at folk langs veien skal stå med lua i hånda, når politikere bestemmer. En merkelig innstilling fra den frie pressens side.

Selvfølgelig foregår avfallshåndtering på avfallsplassen. Poenget her er hvordan avfallet kommer seg ditt og reiser derifra.

I dette tilfellet er det snakk om 18.000 tonn søppel. Hvis en trailer tar 20 tonn, vet ikke om veien er dimensjonert for dette eller om det er aktuell vekt for en trailer, blir det 900 trailere som skal dundre forbi boligområdet. Dette tallet er kun estimert, men det gir et innblikk på belastningen av veien og for beboerne langs denne.

Det hele lanseres som et flott miljøtiltak fra Budstikka og ordførerens side. Vel da må det tas med i beregningen forringet bo- og livskvalitet for beboere langs veien, økt utslipp fra tungtransporten og støy. Dette er også en del av miljøtiltaket det tiljubles.

Politikerne med ordføreren i spissen skal behandle dette politisk, så dette går nok glatt igjennom uten nevneverdige problemer for Franzefoss. Dette vil være et godt prosjekt for ordføreren å markedsføre sin miljøiver.

Rimelige krav å stille til dette «miljøprosjektet» er også å stille krav til det lokale miljøets ivaretakelse, noe Franzefoss har sagt er viktig for dem. Det må i så fall sikres ordentlige planover- eller underganger, støyskjermer langs veien, samt transport i perioder der de færreste er hjemme.

Jeg ser frem til at ordføreren legger dette til grunn for den politiske behandlingen og får dette på plass. Da har hun virkelig knust noen egg og laget en skikkelig omelett.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.