Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Røykenbadet på internasjonalt nivå

Røykenbadet får skryt av fornøyd bruker fra Oslo.

Røykenbadet får skryt av fornøyd bruker fra Oslo.

FOTO: TRINE JØDAL

Jeg er 85 år, Oslo-boer, fortsatt aktiv mastersvømmer og ønsker å svømme og trene hyppig. I Oslo er dette i praksis ikke mulig denne sommeren.

Hvor skal det så svømmes? Jeg ser meg om, hører meg for. 

Kort fortalt, min livslange venn, svømmeren Rolf Bagle fra Nærsnes, reddet meg. Han inviterte meg til Røykenbadet, 34 kilometer fra min bopel på Heggeli.

En ren åpenbaring: Et lokalt bad, med fem bassenger, alltid et som passer for badegjester fra 0 til 85 år – og eldre!

Rent, pent, rimelig, vennlig, med en betjening som smiler meg i møte – og et virkelig gjennomtenkt badehus. Alt virker, dusjer, badstue – selv høyttaleranlegget, hvor publikum stadig minnes om å holde avstand.

Arkitekt, politikere og fagfolk som har ansvaret for dette anlegget, har god grunn til å være mer enn stolte over resultatet.

Dette anlegget burde være pensum og mønster for alle som jobber med utvikling av svømme- og badeanlegg her i landet.

I løpet av et langt og aktivt svømmeliv har jeg konkurrert på internasjonalt nivå, i mesterskap og stevner, landskamper med mer i Norge, Norden, Europa og Sør-Afrika. Internasjonal business har tatt meg til blant annet USA, Brasil, Japan og Australia. Jeg må ha vært i mer enn hundre svømmehaller.

Aldri har jeg kommet til et anlegg så gjennomført, enkelt, hyggelig og praktisk! Og, med en makeløs betjening, som i disse koronatider vandrer rundt med håndsprit og kluter, vasker overflater, hyller og benker.

Ytterligere vel å merke: en betjening som alltid er på vakt, ved alle bassengene.

Jeg misunner dere ikke, tvert imot gratulerer jeg Røyken kommune, som i sin tid bygget dette badet, som nå er blitt en del av nye Asker.

Med glede kjører jeg syv mil hver gang (to-tre ganger i uken) for denne opplevelsen. Stor, varm takk.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.