Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ros og ris til Bærum kommune

SVØMMEHALL: - Kjære Bærum kommune, ikke bygg noe som fra dag én mangler stupmulighetene alle badende etterspør, skriver innsenderen om planene for svømmehall i Bærum idrettspark på Rud.

Først en takk til Bærum kommune for et fantastisk nytt friareal på «Kadda». Og ikke minst landets flotteste stupetårn.

Riktignok bør det foretas et par endringer for at stupere skal være trygge i satsøyeblikket. Å gli i satsen med stup fra 10 meter er mildt sagt ugreit. Forslag til endringer foreligger, og dette ordnes nok med tiden.

Les også: Her innvies Sandvikas nye stupetårn og landemerke

Det som derimot ikke ser så bra ut, er planene om svømmehall på Rud/Hauger. I Budstikka ser jeg at 285 millioner kroner skal brukes til et innendørs 50-metersbasseng. Dette er bra for dem som skal trene i svømming som idrett. Altså Bærumsvømmerne. Men hva med stupere?

For cirka 40 år siden inneholdt Bærumsvømmerne også stupere. Nadderudhallen var hjemmebanen. Mellom svømmere og stupere var det konkurranse om «vanntid». Altså hvilken gruppe skal få hvilken tid for trening.

Flere foreldre engasjerte seg sammen med stupernes trenere, og vi trakk oss ut og dannet egen klubb, Bærumstuperne. Vi satte som mål å bli Norges beste stupklubb. Et mål som ble nådd. Dog ble det mye reising til Tøyenbadet i Oslo og Ankerskogen på Hamar for å trene fra 10-meter.

Alt på denne tiden rundt 1980 var vi i god dialog med kommunen om svømmehall og stupbasseng nettopp på Rud/Hauger.

Vi var skjønt enige om at barns lek i vann ikke dreier seg om å svømme 50 meter frem og tilbake så lenge man orker.

Barns lek i vann dreier seg alltid om hopp og stup fra et tårn eller andre naturlige muligheter i forskjellige høyder.

Slik har det alltid vært. Og slik vil det fortsatt være.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Derfor kjære Bærum kommune, ikke bygg noe som fra dag én mangler stupmulighetene alle badende etterspør. Lek i vann, over og under, skaper trygge badende som kan takle alle situasjoner som oppstår når man er i vannet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.