Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Rødt på Stortinget fra Akershus?

– Marie Sneve Martinussen er en kunnskapsrik samfunnsøkonom med stor vilje til å jobbe for en bedre politikk både for vår region og resten av Akershus, skriver blant andre Stein Stugu fra Bærum, som er 3.-kandidat for Rødt i Akershus.

– Marie Sneve Martinussen er en kunnskapsrik samfunnsøkonom med stor vilje til å jobbe for en bedre politikk både for vår region og resten av Akershus, skriver blant andre Stein Stugu fra Bærum, som er 3.-kandidat for Rødt i Akershus.

Foto: IHNE PEDERSEN

Høyres Henrik Asheim gjør i Budstikka 17. august et stort poeng ut av at vår førstekandidat, Marie Sneve Martinussen, ikke kommer fra Vestregionen. 

I motsetning til Høyres sjettekandidat, Hårek Elvenes fra Bærum, som Rødt gledelig nok skyver ut av Stortinget hvis siste meningsmåling slår til. En måling som gir Rødt 4,6 prosent av stemmene og plass på Stortinget fra Akershus.

At Marie ikke bor i Asker eller Bærum, brukes også av Budstikka i presentasjonen av meningsmålingen

Vi, som står på tredje- og fjerdeplass på Rødts liste og bor i Asker og Bærum, er imidlertid svært glade for at det nå ser ut til at Rødt kan komme inn på et distriktsmandat. Vi er overbevist om at på Stortinget vil Marie, i tett samarbeid med oss, jobbe for en politikk som er til beste også for oss som bor i Vestregionen.

For å nevne noe:

  • En mer sosial og inkluderende boligpolitikk, noe som er helt nødvendig for å styrke fellesskapet i vår region.
  • En vesentlig mer aktiv satsing på å gjøre kysten tilgjengelig for alle enn det Høyre står for.
  • En styrket offentlig økonomi, noe som synes helt nødvendig når vi ser på de til dels bedrøvelige tilstandene i eldreomsorgen også her. For noen dager siden fikk vi også en rangering fra Unicef som viser at Asker og Bærum er blant de dårligste i landet på tilbudet til barn og unge.
  • En klimapolitikk med offensiv for å sette ned prisene på kollektivtrafikken og ikke minst bedre tilbudet på tvers både i Asker og Bærum.
  • Solid satsing mot barnefattigdom, noe som også er et voksende problem i våre kommuner.

Marie Sneve Martinussen er en kunnskapsrik samfunnsøkonom med stor vilje til å jobbe for en bedre politikk både for vår region og resten av Akershus.

Ikke minst her er det nødvendig. Vi vet at Bærum er den kommunen i landet som har størst inntektsforskjeller internt i kommunen. Både i Asker og Bærum trengs en offensiv satsing for større likhet og en mer rettferdig fordeling. Det vil alle være tjent med, dagens utvikling med økende forskjeller er ikke bra for noen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.