Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Rød Ungdom krever bedre skeivt helsetilbud

Nå som det er Pride-sesong, er fokuset rettet mot skeive mer enn vanlig. Paradene og arrangementene er kanskje avlyst, men vi må ikke glemme å ta opp kampen i år også.

Helsestasjonen for kjønn og seksualitet (HKS) er en viktig ressurs som har hjulpet mange, ikke bare i Oslo, men også i Bærum og områdene rundt oss. Dette er den eneste helsestasjonen i landet som er spesialisert på skeive personer. De hjelper unge skeive med å finne identiteten sin, gir kunnskap om behandlingsalternativer samt hjelper transpersoner med behandling. Midlene og kapasiteten deres har blitt kraftig redusert de siste årene, og de kan ikke lenger gi hjelp til de som bor utenfor Oslo kommune.

Helsehjelp for skeive er en viktig del av velferden som fort blir glemt, men er like viktig likevel. Det må gjøres lettere for innbyggere i Bærum å dra til HKS. Bærum er Norges femte mest folkerike kommune, vi går flere millioner i overskudd hvert år og har råd til å støtte tilbudet. Dette er bare ett av mange steg som må gjøres for skeives rettigheter og vilkår i Norge.

Vi i Asker og Bærum Rød Ungdom krever at Bærum og Oslo skal starte et interkommunalt samarbeid om denne helsestasjonen. Dette vil tillate innbyggere i Bærum å bruke tilbudet, og vil gi HKS sårt trengte midler.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.