Jeg ser av artikkelen at problemet har vært oppe til diskusjon i kommunen allerede i 2012.

Les også: – Må gjøres noe nå

Jeg skjønner bekymringen til styreleder i Asker Skøyteklubb, Pieter Paul Furnée. I disse dager skulle etter planen skøyteskole startes, med 700 barn påmeldt, men denne må trolig avlyses.

Jeg vet hvor fantastisk skøytemiljø det er i Asker, og mye av grunnen til det er takket være ildsjelen og styreleder Furnée. For ikke å glemme hovedtreneren, Ståle Njåtun.

Klubben har fostret noen av Norges beste skøyteløpere. Ida Njåtun er Norges desidert beste kvinnelige skøyteløper. Sist vinter ble Pål Agdestein verdensmester for veteraner i Italia.

Dessverre er det ikke bare Asker som har problemer med kunstisen. Per nå er det ikke mulig å trene hurtigløp på Valle Hovin på grunn av dårlige rør som er over 30 år gamle. I nesten 30 år er det blitt jobbet for å få tak over denne arenaen, dette står fortsatt i stampe.

Og på Frogner stadion blir det ikke hurtigløpsbane i vinter, og trolig heller ikke neste vinter, da Bymiljøetaten i Oslo har avstengt deler av banen for bruk som snødeponi i forbindelse med byggingen av Sonja Henie ishall. Er det mulig!

Så om vi får en mild vinter i år, kan det ende med at det ikke blir en eneste 400 meterbane å oppdrive i hele Osloregionen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Men en får i alle fall glede seg over at de har lyktes andre steder i landet med nye, fantastiske ishaller. Skøyteglade mennesker kan nesten hele året få utfolde seg i Stavanger, Bjugn som er et lite tettsted i Trøndelag og nå sist, Kristiansund.