Ishallen må ikke forsinkes

ØNSKER NY HALL: – Den vil gi en helt ny æra for ishockeysporten i Asker, skriver Ole Jacob Johansen, gruppeleder for Asker Frp.

ØNSKER NY HALL: – Den vil gi en helt ny æra for ishockeysporten i Asker, skriver Ole Jacob Johansen, gruppeleder for Asker Frp. Foto:

Av

Jeg er glad for at medlemmer av Asker bygningsråd jubler for ny ishall, men selv jubler jeg også for at politikerne i bygningsrådet ikke får muligheten til å blande seg bort i materialvalg og byggestil.

DEL

Det er nemlig for sent. Heldigvis. Det vi nå trenger er fremdrift i prosjektet og en funksjonell hall som tjener formålet: Ishockey.

Les også:

Slik blir Risenga ishall

Risenga ishall inngår i Risengaparken og skal bygges på parkeringsplassen på sørsiden av Askerhallen, parallelt med Bleikerveien.

Ishallen skal ha en kapasitet på 3.500 tilskuere, inkludert 500 ståplasser.

Den vil først og fremst være beregnet for ishockey, med muligheter for kunstløp og short-track i tillegg. Isflaten skal være på 26x60 meter, såkalt NHL-størrelse.

Under ishallen skal det legges til rette for en parkeringskjeller med plass til om lag 250 biler.

Anlegget er kostnadsberegnet til 336 millioner kroner uten parkering.

Asker kommune vil rehabilitere Askerhallen i 2019. Den nye ishallen skal åpne i 2021, mens parkeringskjelleren kan stå klar i 2022.

Les også: Vil ha ishall i treverk, ikke stål og betong. Men det er for sent

Av og til stusser jeg over politikernes trang til å legge seg borti nærmest alt mulig. Politikere leker både arkitekter, estetikere og smakspoliti, noe som har en lei tendens til å fordyre og forsinke prosjekter.

Heldigvis har ishallprosjektet på Risenga kommet så langt at det ville medført betydelige ulemper å dynge på med nye krav og forutsetninger nå.

I stedet for å besvære seg over at prosjektet har kommet for langt til å be om en ny vurdering av materialvalg, bør medlemmene av bygningsrådet være opptatt av å holde god fremdrift i prosjektet. Tiden er overmoden for ny ishall i Asker. Vårt fantastiske ishockeylag fortjener det, folk i Asker fortjener det, og prosjektet vil være viktig for identitetsbyggingen til den nye storkommunen.

Går du på hockeymatch, kommer du ikke for å nyte fasadeinntrykket eller det arkitektoniske uttrykket (!).

I likhet med veldig mange mennesker i Asker gleder jeg meg til hallen står ferdig. Den vil gi en helt ny æra for ishockeysporten i Asker. I mellomtiden anbefaler jeg flere politikere til å ta seg en tur i nåværende hall for å nyte god underholdning og fantastisk stemning, og selvfølgelig for å heie frem Askers stolthet.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Med ny ishall med moderne fasiliteter bør alt ligge til rette for at det fremtidige kraftsenteret for ishockey i Norge heter Asker. Tradisjoner har vi så det holder – men vi har lenge manglet en tidsmessig hall. Nå bør vi alle heie frem prosjektet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags