Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Rett til heltid for velferdsheltene

– Vi har mye å lære av andre kommuner, skriver Balder Alvær Olafsen i Bærum SV.

– Vi har mye å lære av andre kommuner, skriver Balder Alvær Olafsen i Bærum SV.

FOTO: PRIVAT

I 2020 klappet vi for helsearbeiderne våre, men Bærum kommunes behandling av disse velferdsheltene er det ingen grunn til å klappe for. 

Bare hver fjerde i kommunal helse- og omsorgstjeneste får jobbe heltid. Det er skammelig.

Kommunen vår er nemlig blant de verste i klassen. Mens andre kommuner tar grep, fortsetter Bærum kommune å utlyse deltidsstillinger. 

Bare i dag ligger det ute langt flere deltidsstillinger enn heltidsstillinger i kommunens helsesektor. Deltidskulturen i helsesektoren vår er en tapssituasjon som ikke er til det beste for hverken kommunen, brukerne eller de ansatte.

Resultatet for oss som bor i Bærum, er at vi får dårligere velferd. Dette har vi sett det siste året hvor det åpnes stadig nye tilsyn på sykehjem i Bærum.

Likevel er det mest dramatiske alle de ansatte som ikke får heltid tross at de har et ønske om det. Deltidsansatte har mindre innflytelse på utforming av egen arbeidsplass, mindre innflytelse på arbeidsbetingelser og mindre innflytelse på arbeidstid enn heltidsansatte. 

Eva Britt Myklebust er styremedlem i Bærum SV.

Eva Britt Myklebust er styremedlem i Bærum SV.

FOTO: PRIVAT

Mange tar til takke med en deltidsstilling fordi det er det som er tilgjengelig på arbeidsmarkedet. Fagforbundet som organiserer mange av velferdsheltene våre, sier klart og tydelig: 

Deltid fører til lavere lønn, dårligere pensjon, uforutsigbar hverdag, en evig jakt på vakter og umulig å få boliglån. 

Dette er alvorlig. SV mener heltid må være en rettighet, og deltid en mulighet.

For å øke andelen heltidsansatte må man jobbe systematisk og målrettet. Fra politisk hold må man stille krav. Men for å gjennomføre disse kravene er samarbeid mellom arbeiderne, arbeidsgiver og politikerne viktig.

Vi har mye å lære av andre kommuner. I Malvik kommune hadde de i likhet med Bærum store utfordringer med manglende heltidskultur. Det er ingen quick fix på heltidskultur, men med målrettet arbeid hvor man tar i bruk alle virkemidler man har som kommune, har de på bare tre år fått en 20 prosent økning i antall heltidsstillinger i helse- og omsorgssektoren.

SV mener at å få på plass en heltidskultur er så viktig for de ansatte og velferden at vi vil ta i bruk mange av samme omfattende tiltakene i Bærum. 

Er det opp til oss, skal kommunedirektøren hver måned rapportere hva de har gjort for å øke andelen heltidsstillinger blant de med ufrivillig deltid i kommunal sektor, og deltidsnyansettelser skal begrunnes skriftlig hvorfor ikke kan være heltid.

Nå må vi ta grep. Kommunestyrer, fylkesting og storting kan gjøre sørge for en heltidskultur, men da må det finnes politisk vilje. 

SV kommer til å kjempe og tvinge de andre til å ta stilling til våre forslag. Vi håper de andre partiene skjønner alvoret.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.