Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Retningslinjer må på plass

Eldrerådet i Bærum vil ha retningslinjer for elsparkesykkel.

Foto: Knut Bjerke

Bruk av elsparkesykkel og sykkel på gang- og sykkelveiene kan være et stort problem for eldre og funksjonshemmede. Retningslinjer og trafikkregler for bruken av disse farkoster er et område som eldrerådet i Bærum vil fokuserer på.

Danmark og Nederland har brukt sykkel i mange generasjoner, disse landene har en helt annen sykkelkultur enn det som nu utvikler seg i Norge. En kultur hvor gjeldende trafikkregler gir mulighet til å utvise gjensidig respekt og der det er forutsigbart for gående og ferdes trygt.

Alle vet at eldre mennesker ofte har nedsatt hørsel og i tillegg er mange lidd ustø og kan ta et støtte skritt til siden, som den syklende ikke oppfatter og da er skaden et faktum.

Av skader i 2019 er 648 knyttet til elsparkesykkel registrert på Oslo skadelegevakt. I tillegg er 13 tilfeller registrert direkte på akuttmottaket på Ullevål sykehus, alt dette til og med 30. september 2019.

I disse tider med koronavirus hvor hvert smitte tilfelle får stor oppmerksomhet i mediene, får skader og ulykker forårsaket av de meget anbefalte fremkomstfartøyene ingen oppmerksomhet. Det er kommunens oppgave å sørge for trygghet for de mest sårbare i trafikken ved å innfører retningslinjer og trafikkregler.

Eldrerådet i Bærum kommer til følge oppmerksomt med i denne utviklingen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.