Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Respekter båndtvangen på Fornebu

Få Fornebu er det båndtvang hele året. Men hundene kan løpe løse i hundeparken på Storøya.

FOTO: KARL BRAANAAS

På Fornebu er vi så heldige å ha store parker som er hyppig benyttet og verdsatt for turgåing. Mange er de som også lufter hundene sine her. Av hensyn til turgåerne og faunaen på Fornebu er det båndtvang for hunder hele året på hele Storøya og i Nansenparken. For å legge til rette også for hundene er det opprettet et inngjerdet friområde der hunder kan løpe løse nederst på Storøya. Dessverre ser vi nå og da hundeeiere som ikke holder seg til båndtvangen og lar hunden(e) løpe løs.

Nylig dag hadde jeg en ubehagelig opplevelse i Nansenparken. Jeg var på vei gjennom parken og imot meg kommer et par med to store sorte hunder løpende løs. Jeg henvendte meg til damen som gikk først og uttrykte at jeg syntes de skulle holde hundene i bånd. Da fikk jeg kjeft for ikke å respektere avstanden på minimum 1 meter til henne, en avstand jeg mener jeg holdt til tross for at hundene vimset mellom bena på meg. Hun skulle tydeligvis ta igjen fordi jeg klaget.

I disse koronatider er det viktig også å holde hunder unna andre mennesker. Koronaviruset stammer fra dyr, og selv om det ikke er 100 prosent godtgjort at hunder kan smitte mennesker eller dyr, burde ikke hundeeiere ta denne sjansen på dette men la tvilen komme oss andre til gode. Hunder vil gjerne hilse på mennesker eller andre hunder de møter, særlig barn. Å la hunden slikke eller på annen måte komme i kontakt med andre bør unngås.

Da håper jeg den sinte damen leser dette og lærer noe av det.

God tur på Fornebu.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.