Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Regjeringen og fylkesrådet sikrer kollektivtilbudet for våren 2022

– I sum sikrer tiltakene et fortsatt godt kollektivtilbud i første halvdel av 2022, skriver innsenderne. Her fra Bekkestua.

– I sum sikrer tiltakene et fortsatt godt kollektivtilbud i første halvdel av 2022, skriver innsenderne. Her fra Bekkestua.

Foto: KARL BRAANAAS

Pandemien er ikke over. Og den uforutsigbare situasjonen rammer kollektivselskapene hardt.

Som storsamfunn er vi ennå ikke klare for å vende tilbake til en «ny normal», slik mange av oss trodde tidligere i år. Det er derfor behov for fortsatt betydelig statlig hjelp til kollektivtrafikken.

Vi er glade for at regjeringen har varslet at den vil forlenge en kompensasjonsordning for kollektivtrafikken, i første omgang ut mars 2022. Det er viktig for alle som er avhengig å bruke bussen, og for våre klima- og miljøambisjoner.

Fylkesrådet vil også foreslå for fylkestinget 15.–16. desember å forskuttere Viken fylkeskommunes statlige kompensasjonsmidler til Ruter.

Ruter vil med det sikres forutsigbarhet gjennom et kortsiktig lån på 200 millioner kroner for perioden januar-juni 2022.

Videre samarbeider Viken fylkeskommune, Oslo, Bærum, Lillestrøm og Nordre Follo kommuner med staten om finansiering av kollektivtilbudet gjennom det som kalles Byvekstsamarbeidet. Her har fylkesrådet fått gjennomslag for å bruke 100 millioner kroner til å opprettholde kollektivtilbudet i Ruters område på dagens nivå.

Fylkesrådet legger til grunn at også tilbudet i Brakar og Østfold Kollektivtrafikk vil være sikret første halvår.

I sum sikrer disse tiltakene et fortsatt godt kollektivtilbud for våre innbyggere i første halvdel av 2022.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.