Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Regjeringen og Bærums flertallspolitikk

Finn Hebbe Johnsrud, Sp
Foto: KARL BRAANAAS

Senterpartiet i Bærum er bekymret for den store investeringsøkningen kommunaldirektøren legger opp til i kommende handlingsprogram. Samtidig legges det opp til økt tilflytting for å dekke inn noe av investeringsøkningen. Vi i Senterpartiet mener kommunaldirektøren her bare viderefører regjeringens politikk med økt sentralisering i Oslo/Akershus-regionen og nedlegging av arbeidsplasser i distriktene. Med regjeringens reformiver og nedlegging av offentlige arbeidsplasser bidrar dette til økt press på Bærum, slik at vi her må øke investeringene for å kunne motta denne folkevandringen fra distriktene.

Vi ser at over halvparten av de nye jobbene som ble skapt i landet de fem siste årene er i Oslo/Akershus, i følge SSB. Dette beviser bare at regjeringens sentraliseringspolitikk virker, for folkeveksten de siste årene kommer ikke fra økt innvandring, men fra økt utvandring fra distriktene. Hvis store deler av Bærum blir omgjort til bystrøk, så vil dette forringe bo kvaliteten i vår bygd.

Senterpartiet vil reversere fylkesreformene og flere av sentraliseringsreformene slik at flere arbeidsplasser blir værende nær der folk bor, samtidig vi tar hele landet i bruk. Dette vil bidra til dempet vekst i vår region. For alt henger sammen med alt. Vi er sterkt bekymret for en gjeldsgrad som snart nærmer seg 100 prosent i kommunen, og mye av dette er grunnet den økte tilflyttingen som regjeringen legger opp til.

Vi mener noen av disse investeringene kommunaldirektøren legger opp til kan kuttes eller reduseres. Blant annet bør det kunne være mulig å redusere pengebruken på Kommunegården og bygge mindre skoler og barnehager uten at det går utover kvaliteten.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.