Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Reduksjon av politikerlønn

Onsdag 19. juni skal kommunestyret i Bærum behandle godtgjørelser for politikere i kommunestyret. De satsene som foreslås av et enstemmig formannskap er uakseptabelt høye. Som eksempel 1 228 514 til ordfører, 982 811 til leder av planutvalget og varaordfører samt 921 386 til leder av tre hovedutvalg.

Rødt vil foreslå at dette settes ned til et nivå tilsvarende det mange mellomledere har i kommunen, dvs. rundt 800 000 (8G) for ordfører og 700 000 (7G) for andre heltidspolitikere. I tillegg beregnes i dag som eksempel godtgjørelse for å sitte i formannskapet som en andel av ordførers lønn, 28 prosent. Dette gir et formannskapsmedlem 343 984. Det samme kan gruppeledere i alle partier i kommunestyret få.

I praksis kan gir dette en godtgjørelse for deltidsverv som er høyere enn heltidslønn for svært mange av kommunens ansatte. Dette er uakseptabelt.

Kommunale verv skal ikke være en karrierevei

Vi vil derfor foreslå at beregningsgrunnlaget for alle godtgjørelser tar utgangspunkt i en lønn på ca. 700 000 for heltid, i stedet for ordførers nåværende godtgjørelse. Det vil gi en reduksjon i godtgjørelser for verv på rundt 45 prosent. Ved å ta på deg valgte oppgaver, tar du et tillitsverv. Kommunale verv skal ikke være en karrierevei.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.