Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Redd Plassen kunstis

– Jeg håper kommunens politikere tar ansvar, skriver Anders Christensen.

– Jeg håper kommunens politikere tar ansvar, skriver Anders Christensen.

Foto: KARL BRAANAAS

Vann- og avløpsetaten i Bærum kommune graver nå opp kunstisbanen på Plassen for å bytte vannledning.

Regningen for å bringe banen i hensiktsmessig stand igjen sendes til Stabæk Bandy. En dugnadsklubb med begrensede økonomiske ressurser. 

I skrivende stund har ikke klubben penger til å dekke denne regningen, og man risikerer at klubben står uten hjemmebane neste sesong. Det er knapt så man tror det man leser.

Bakgrunnen for dette innlegget er belyst i diverse artikler og leserinnlegg i Budstikka tidligere. Det er, med rette, satt fokus på hvor mange barn og unge dette vil påvirke kommende vintersesong. 500 småtasser koser seg og opplever mestring og utvikling på Plassen gjennom organiserte aktiviteter i Stabæk Bandy en normal sesong.

I tillegg kommer de mange tusen brukstimene fra øvrige i nærområdet. Utallige foreldre, søsken, venner, besteforeldre, tanter og onkler utfolder seg når det er publikumstid på Plassen. Banen er en institusjon og viktig arena for lokalbefolkningen.

På toppen av dette har klubben elitelag for damer og herrer. Begge disse lagene er medaljegrossister i norsk bandy og har hentet flere serie- og NM-gull enn det er plass til i premieskapene på klubbhuset. Herrelaget har vært i samtlige NM-finaler siden 2006 og vunnet 11 av disse.

Elitelagene representerer kommunen på en flott måte og bidrar stort sett hver vinter til at Bærum kan kalle seg en ekte idrettskommune. Såpass stolt er kommunen av prestasjonene at de til og med inviterer til høytidelig markering med ordføreren i rådhuset når en ny kongepokal er sikret.

Likevel skal den samme kommunen nå tilsynelatende rive vekk hele fundamentet til klubben – vårt eget hjem.

Spillere, ledere og støtteapparat i Stabæk Bandy tjener ikke en krone på sporten sin, men holder på fordi man får være del av en spesiell vinnerkultur i et fantastisk miljø. Dette miljøet springer ut av og hører hjemme på Plassen. 

Livskabalen til menneskene er allerede vanskelig nok å sjonglere, der flesteparten jobber eller studerer fullt. I tillegg har flere familie. Undertegnede er del av herrelaget, og jeg frykter (vet?) at mange av spillerne vil slutte dersom man nå går inn i en sesong med ørkenvandring på jakt etter treningstider på andre baner i området.

Jeg håper kommunens politikere tar ansvar og sikrer finansieringen av en gjenoppbygging av Plassen. Så kanskje de får mulighet til å invitere på flere markeringer også i nærmeste fremtid.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.