Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Rasmus Hanssons misforståelser

I SANDVIKA: - Løkkeåsen og Engervannet er selvsagt ikke slike nøye utvalgte utbyggingsområder, men det er altså et poeng for Bærum Høyre å bestemme mest mulig selv i arealpolitikken, skriver innsenderen.

Rasmus Hansson har fått det for seg at Bærum Høyre vil bygge ut Løkkeåsen og Engervannet (Budstikka 11. desember).

Dette må bero på en misforståelse. Slik jeg kjenner saken har vi i Bærum Høyre gått imot frivillig statlig vern, fordi vi har tro på det lokale selvstyret og fordi vi mener at fremtidig bruk av disse områdene må bestemmes av de folkevalgte i Bærum kommune og ikke av byråkrater på statlig nivå.

Les også: Les programmet, Høyre!

Les også: Vernekamp om skogkledd ås rett ved Sandvika

Som det heter i Bærum Høyres partiprogram: Bærum Høyre skal: «Arbeide for at Bærum (kommune) skal få større myndighet og mulighet for lokal tilpasning i arealpolitikken.»

Hansson kommer videre med noen sitater fra Bærum Høyres program, men han har kanskje bare lest deler av det?

Jeg kan vise til noen flere punkter fra dette partiprogrammet, som er aktuelt for denne saken: «De gjenværende grønne områdene er under stort utbyggingspress, og de knappe arealene i Bærum må forvaltes på en god og langsiktig måte.»

Det betyr at utbygging av slike områder som Løkkeåsen og Engervannet, ikke er i tråd med Bærum Høyres program, og derfor er de da også i kommuneplanens arealdel merket som LNF-områder (landbruks-, natur- og friluftsområder).

Videre i programmet heter det: «Bærum Høyre ønsker å verne om det gjenværende naturmiljøet i Bærum, ved å styre videre utbygging i vårt pressområde mot nøye utvalgte områder og følge opp kommunens ambisiøse miljøstrategi.»

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Løkkeåsen og Engervannet er selvsagt ikke slike nøye utvalgte utbyggingsområder, men det er altså et poeng for Bærum Høyre å bestemme mest mulig selv i arealpolitikken, og da er ikke frivillig statlig vern et tjenlig virkemiddel.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.