Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Rasisme og fremmedfrykt er direkte mot skolens oppdrag

– Rasisme og fremmedfrykt bygger murer og er direkte mot det som er skolens oppdrag: dannelse, skriver rektor Marianne Andrews Ratvik.

– Rasisme og fremmedfrykt bygger murer og er direkte mot det som er skolens oppdrag: dannelse, skriver rektor Marianne Andrews Ratvik.

FOTO: PRIVAT

Sian velger under overskriften «Et svik mot våre unge» å karakterisere den norske lærerstanden som kulturmarxister og ønsker seg heller at vi skal bruke tiden på å skrive leserinnlegg mot noe han kaller religionsrasisme. 

Han om det. Lærere har som alle andre grupper ulike politiske ståsted.

Det jeg som rektor faktisk ser og har sett hver dag i 20 år i både Asker- og Bærums-skolen, er ikke politikk, men lærere som hjelper elever til å forstå hverandre, som underviser i forskjeller og likheter, som hjelper barn med å finne ut hvem de er og hvor de hører til.

Skolen og læreren er avhengig av å ha en god relasjon til alle sine elever for å skape læring og vekst. Vi jobber hver dag for at den enkelte skal finne sin plass i gruppen og oppleve seg sett og viktig og føle seg trygg. Vi lykkes ikke alltid, men vi gir oss aldri.

For å kunne yte sitt beste, trenger hvert barn å oppleve at de hører til og at identiteten deres oppleves som positiv. 

Skolens store oppdrag er å åpne dører mot verden og fremtiden og gi hvert barn anerkjennelse for den det er og vise at det er godt nok. Det bygger robusthet og livsmestring hos det enkelte barn og gir dessuten bedre forutsetning for å ta inn læring. 

Rasisme og fremmedfrykt bygger murer og er direkte mot det som er skolens oppdrag: dannelse.

Vår stand har ikke tid til rasisme og fremmedfrykt – vi har annet å drive med.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.