Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Rasering av private barnehager

Rikke Louise Pedersen er nestformann i Asker FpU.

FOTO: PRIVAT

Flere private barnehager går med underskudd, og likevel mener regjeringen at de skal få enda mindre tilskudd. 

Private barnehager gir barn i Norge et godt tilbud og scorer høyest på alle brukerundersøkelser. Det er underlig at en borgerlig regjering legger opp til at unger i private barnehager nå skal få et dårligere tilbud.

Regjeringen mener at flere private barnehager er overfinansiert, og derfor skal de få bevilget mindre midler enn før. Likevel er det slik at flere private barnehager gikk med underskudd i fjor. 

Redusert tilskudd betyr at barna i private barnehager ikke får like god kvalitet og oppfølging som de har nå. Det blir mindre penger til blant annet utflukter, leker og utstyr, vikarer og vedlikehold. 

Skal vi godta at den gode kvaliteten som private barnehager tilbyr, blir sterkt redusert på bakgrunn av at de får mindre i tilskudd?

Det at private barnehager drifter sine barnehager mer kostnadseffektivt burde heller kommunale barnehager lære av i stedet for å redusere tilskuddet. Kommunale og private barnehager skal ikke forskjellsbehandles.

Asker FpU og Frp ønsker at innbyggerne kan velge om de vil gå i kommunal eller privat barnehage. Alle barnehager skal derfor få likt tilskudd slik at barnehagene har en lik mulighet til å gi det beste tilbudet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.