Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Rasering av Godthaabskogen

– Boligutbygging på den verdifulle skogtomten er et uforståelig initiativ, skriver innsenderen.

– Boligutbygging på den verdifulle skogtomten er et uforståelig initiativ, skriver innsenderen.

FOTO: PRIVAT

Godthaab Helse og Rehabilitering ved direktør Lillanna Lindeman Engzelius kan ikke forstå hvorfor naboene ikke jubler over boligplanene på Godthaab. 

Vi naboer i Godthaab Park Boligsameie flyttet hit på bakgrunn av det vakre, historiske og verdifulle skogområdet rundt Godthaab. Det ligger i ordet – godt håp. Godthaabskogen er med på å skape rammen for et godt sted å bo – med natur, fuglesang, ro og ikke minst kort vei til å ferdes i naturen. Dette var bakgrunnen for at man flyttet hit, langt fra butikker og andre nærtilbud.

Godthaab Helse og Rehabilitering har de siste 25 årene solgt unna tomter for å finansiere drift, vedlikehold og utbygging. Nå trenger stiftelsen igjen penger og vil derfor nedbygge den verdifulle, landlige og fredelige Godthaabskogen, noe som vil berøre mange som ferdes i dette natur- og friluftsområdet.

Godthaab har med sitt planinitiativ søkt om en gigantisk boligutbygging bestående av 250 boliger, fordelt på 12–15 blokker på opptil fem-seks etasjer, som forståelig nok ikke klappes inn av naboer og naturfolk.

Godthaab Park Boligsameie ble solgt som «seniorboliger» for folk med botid i Bærum fem år og alder 46 år+ (kommunevedtak). For 14 år siden var gjennomsnittsalder ved innflytting 66 år, og det sier seg selv at vi som flyttet/flytter hit, ikke ser for oss mange år med byggestøy og anleggsmaskiner og at Godthaabskogen med sine stier og naturkvaliteter raseres til fordel for boligblokker tett innpå vårt boområde.

Boligutbygging på den verdifulle skogtomten tett inntil Skotta naturreservat er et uforståelig planinitiativ og vil selvsagt møte sterke protester og innsigelser. Det er naivt å tro noe annet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.