Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Råd til russeforeldre

RUSS 2017: – Russen din er programmert til fest og moro, men også til ansvarlighet og innsats på skolen, skriver Russebertemamma. Her fra en samling utenfor Askerhallen for noen dager siden.

Sunniva Borge (50) fra Bærum står bak bloggen Russebertemamma. Ett av innleggene er dette, med humørfylte råd til andre russeforeldre:

Brukerveiledning for din russ 2017:

Du er kanskje en sånn person som ikke leser bruksanvisninger? Gjør et unntak i dag.

Les om Russebertemamma her: Russemamma (50) tar nettet med storm

Gratulerer med din nye russ. Du har gjort et godt valg #hahaduhaddeikkenoevalg. Les denne bruksanvisningen nøye før du begynner å omgås din russ.

Russen din ser mer robust ut enn den egentlig er. Hvis den ikke håndteres riktig, kan den eksplodere #tromeg #detvilduunngå.

Russ kommer i flere farger, fasonger og størrelser. Du kan ikke velge hva slags russ du skal få. Sannsynligvis har du fått en 1998-modell, de vanligste fargene i år er blå og rød, med innslag av sølv og gull.

Russen din bør vaskes med jevne mellomrom, men du må regne med en viss forringelse når det gjelder dress og parkas. Det er helt normalt og bør ikke gi opphav til bekymring (nok annet å bekymre seg for). Din russ kan vaskes på normalprogram.

Russen din må vekkes på en vennlig, men bestemt måte uansett tid på døgnet. Etter rulling anbefaler vi at du lader russen din i minst ni timer. Det innebærer riktignok at det blir kjøttkaker til frokost, men lat som du ikke blir irritert.

Ethvert tilløp til irritasjon eller misnøye fra din side kan resultere i sterke reaksjoner fra din russ. Smil, #fakeittilyoumakeit.

Noen ganger kan du dessverre oppleve at russen din ikke virker i det hele tatt. Særlig når det er tid for skole etter to timers søvn. Da er det helt avgjørende at du lirker, lurer og lokker på en vennlig måte, sånn at russen kommer til seg selv og ikke minst, kommer seg på skolen.

Du vil sannsynligvis oppleve uregelmessigheter av mange slag. Det er regelen, ikke unntaket.

Russen din er programmert til fest og moro, men også til ansvarlighet og innsats på skolen. Dessverre har vi ikke lykkes helt med å fordele disse egenskapene jevnt blant russ 2017.

Hvis du har fått en som satser mer på fest enn skole, beklager vi dette på det sterkeste. Det er dessverre lite vi kan gjøre for å rette på dette.

Selv om du har kvittering, er det ikke mulig å bytte russ.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Er det håp? Ja. Russen din går ut på dato 18. mai 2017.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler