Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Protester mot «vei» i Vestmarka og andre «naturinngrep»

Slik går den planlagte turveien i Vestmarka.

Hver gang det er snakk om et prosjekt i marka, er Jan M. Fredriksen frempå og protesterer. Enda han bor i Sørkedalen i Oslo!

Det kan være forståelig at han er imot utbygging på Fossum, på den andre siden av Bogstadvannet, men hvorfor han har protestert mot skiskytteranleggene på Vestmarksetra og Solli er vanskeligere å forstå. 

Og nå er det bruk av Vannverkets steinmasser til å utbedre en rundløype i Vestmarka som er ødeleggende for natur og friluftsliv.

At Gjermund Andersen i Naturvernforbundet protesterer, nærmest på autopilot, mot enhver endring i marka, er som normalt og forutsigbart.

Det har vært nok hysteri rundt det utmerkede skiskytteranlegget ved Vestmarksetra. 

Det nye prosjektet vil gjøre det lettere å få til gode skiløyper i snøfattige vintre, og det er utrolig hvor raskt vegetasjonen gror til i sommerhalvåret. Også for syklister må dette være en god løsning.

Det finnes nesten ingen grenser for hvilke argumenter som brukes av de mest ekstreme naturvernerne. 

Plastrester i sprengstein, sjeldne mosearter (som på Haslum), salamandere og så videre, det er nytteløst med forsikringer om at slike hensyn blir ivaretatt så langt som praktisk mulig.

Også prosjektet med å utbedre den håpløse traseen fra Muren til Brunkollen ble stoppet, selv om naturinngrepet ville vært bagatellmessig. 

Det er en risikosport å gå opp den smale og uoversiktlige kjerreveien om vinteren, med lite snø, og nedover er det nesten umulig å ake hvis man ikke nærmest er alpinist. Også i sommerhalvåret er det nesten ufremkommelig med sykkel, da den gamle kjerreveien ligner mest på en steinur. 

Muligheten for en fin rundtur blir med dette ødelagt for både barnefamilier og eldre, som må være forsiktige for ikke å brekke armer og bein.

Hvorfor skal vi stadig vekk la oss «terrorisere» av en liten minoritet ekstreme naturvernere, som vel ønsker å ha marka for seg selv og helst ikke vil se andre mennesker når de er ute på tur!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.