Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Privatiseringsiveren lyser igjennom

– En merkelig forståelse av rettferdighet, skriver Bård K. Dahl i Rødt Asker.

– En merkelig forståelse av rettferdighet, skriver Bård K. Dahl i Rødt Asker.

Foto: Trine Jødal

Lederduoen for utvalg for samfunnstjenester i Asker, Elisabeth Holter-Schøyen (V) og Heidi Sorknes (H), har et innlegg i Budstikka 10. august som etter vår mening setter deres rettferdighetsoppfatning i et merkelig lys. 

Årsaken til denne påståtte urettferdigheten ligger tilsynelatende i at de som bor ved private veier, har måttet betale for vedlikeholdet selv, mens de som bor ved kommunale veier har fått dette dekket av kommunen. 

Representantene hopper glatt over det faktum at de aller fleste av dem som bor ved disse veiene, har skaffet seg bolig der med forvissning om hvilke forpliktelser, eventuelt kommunale tjenester, som fulgte med anskaffelsen. 

Dette er etter vår formening en merkelig forståelse av rettferdighet, og det er vel bare fantasien som setter en stopper for hva som bør privatiseres hvis denne praksisen skal legges til grunn.

Det ligger etter vår formening ingen rettferdighet i det å pålegge eventuelle og betydelige merkostnader til disse fordi andre har skaffet seg bolig ved private veier uten samme kommunale tilbud. Her er det partienes privatiseringsiver som lyser igjennom.

I den andre enden risikerer kommunen at folk med sterk økonomi som helst skulle sett færre folk forbi huset på vei til for eksempel et rekreasjonsområde, takker ja til å ta over veien, for så å sette opp hindringer i form av skilting om privat vei. 

Det er ingen grunn til å tro at det sittende politiske flertallet i Asker vil legge to pinner i kors for å forhindre dette, når vi ser hvor stilltiende det politiske flertallet i alle de tre tidligere kommunene har akseptert lignende tiltak i strandsonen.

Vi håper utvalget for samfunnstjenester legger dette forslaget i skuffen, og lar det forbli der.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.