Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Prisnominasjon til Bærum

OPPFORDRER: – Synes du at Bærum fortjener prisen som beste bosettings- og integreringskommune? Stem oss frem på IMDis hjemmesider, skriver Nav-leder Edel Hegerholm.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har nominert syv kommuner, blant dem Bærum, til Bosettings- og integreringsprisen.

Vinneren vil bli høytidelig kåret på Integreringskonferansen 13. februar.

Frem til 8. februar kan du være med på å stemme frem vinneren på IMDis hjemmesider.

Les også: Kan bli best i landet på integrering

Vi har mange grunner til å være stolt av det flotte arbeidet vi gjør i Bærum kommune.

Det er åpenbart et resultat av et sterkt samarbeid mellom Voksenopplæringssenteret, Flyktningkontoret og Nav, som jo er tildelt sine mandater av en integreringsfokusert regjering.

Bærum kommune har bosatt flyktninger i en årrekke og arbeider målrettet for å bistå nye innbyggere slik at de blir både selvhjulpne og får et godt sted å bo.

Vi hadde naturligvis aldri klart å få til dette resultatet uten imponerende innsats fra innbyggerne; næringslivet, frivillige, nabolag og skoler.

I samarbeid med kommunen og Nav har næringslivet og frivillige tatt et særlig ansvar og etablert prosjektet Globale Bærum.

Målet er å hjelpe 1.000 innvandrere i jobb innen tre år. Etter nær ett års drift ligger Globale Bærum foran målsettingen, og vi skal ikke se bort fra at måltallet justeres opp.

Sammen ønsker vi å vise at mangfold lønner seg. Mennesker er muligheter, og arbeid fremmer de positive ringvirkningene som bidrar til å gi mennesker muligheter.

Flyktningguide Einar Solvoll forteller i Budstikka 14. januar hvilken verdi han opplever gjennom sin frivillige innsats for flyktninger. Han er et eksempel til etterfølgelse og én av de mange vi kan takke for at Bærum er nominert.

Vi har mange flere som vi gjerne også vil løfte frem som gode bidragsytere:

Det er kø av pensjonister som ønsker å arbeide som frivillige hjelpere i kommunens språkgrupper.

Det tilbys språkopplæring på to nivåer; for dem med god progresjon, og for dem som trenger lengre tid på å lære språket.

Flere deltagere har gått videre ut i arbeidslivet fra språkgruppene, og kvinnene i gruppen tilbys også trening og aktivitet to ganger i uken.

Bærum Arbeidssenter har tilbudet «Det spirer og gror i Bærum», et opplegg for 15 flyktninger som trenger et alternativt og tilpasset løp for å lære norsk og komme ut i lønnet arbeid.

Gjennom praktisk arbeid og tilrettelagt språkundervisning i arbeidssituasjonen lærer deltagerne norsk, nye ferdigheter og om det norske arbeidslivet.

De følges opp av en norsklærer fra Voksenopplæringssenteret og gjør ulike oppgaver: gartnerarbeid, håndverk, på storkjøkken, transport, dyrking, landbruk og blomsterbinding. Blomstene er generøst donert fra næringslivet.

Hvem har vel ikke et forhold til Frelsesarmeen og deres innsats for vanskeligstilte, både norske og innvandrere? Dessuten Stabæk Fotball, danseinstitusjoner, barne- og ungdomsteater, speider og barneidrett, velforeninger, FAU og Natteravner og mange flere.

Alle har de en del av æren for at Bærum nå er nominert som en av Norges beste kommuner for flyktninger å bosette seg i.

Bærums-ungdommen står ikke tilbake når det gjelder omtanke for andre.

«Samfunnstolkene» er en ungdomsbedrift etablert av elever ved Sandvika videregående skole.

Grunnleggerne kom selv til landet uten helt å forstå de kulturelle kodene. Selv Marte fra Danmark så dette behovet, og de ønsker å hjelpe til med å tolke det norske samfunnet.

Det ovenstående er bare noen eksempler på hvilken innsats som legges ned av innbyggerne i Bærum.

I en kort film på IMDis hjemmesider kan du stifte bekjentskap med Bærums kandidat til årets Bosettings- og integreringspris.

Hun er ung, kvinne og uigurer, akademisk utdannet og ansatt i Bærum kommune som fagkonsulent innen geodata.

Hun jobber med både bysykkelordning, elektronisk arkivering, kartlegging og registrering av infrastruktur og eiendommer.

Hun er et strålende eksempel på en av Bærums innbyggere som er bosatt og som har fått relevant arbeid innenfor sitt kompetanseområde.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Banker ditt hjerte også for Bærum? Synes du at Bærum fortjener prisen som beste bosettings- og integreringskommune? Stem oss frem på IMDis hjemmesider!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.