Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Preparering av skiløype

– Føret avgjør om vi prepper én eller to ganger i helgen. men vi prøver å holde oss til én, skriver innsenderen om løypa fra By i Lommedalen mot Løvlia.

– Føret avgjør om vi prepper én eller to ganger i helgen. men vi prøver å holde oss til én, skriver innsenderen om løypa fra By i Lommedalen mot Løvlia.

Foto: KARL BRAANAAS

Svar til innlegget «Manglende preparering av skiløype i helgene» tirsdag 26. januar: 

I gjeldende område har Bærum kommune ansvaret fra By til Kampevaddammen (cirka 13 km.) og samarbeider med Skiforeningen om løypa fra Kampevaddammen til Løvlia (cirka 4 km.).

Denne delen av løypenettet har vært tung å drifte i vinter med toppbrekk og trær over løypa.

Preppemannskapene i Bærum kommune og Skiforeningen har stått på for å holde løypene oppe.

Det er preppet fra By til Løvlia hver helg siden nyttår, av Bærum kommune. Bortsett fra uke 53 hvor det ikke var mulig å komme lenger enn til elven ved Monsebråten.

Føret avgjør om vi prepper én eller to ganger i helgen. men vi prøver å holde oss til én. Ideelt er at det preppes i arbeidstiden på fredag og natt til søndag, men dette er væravhengig.

Og til innlegget «Løypekjøring i Lommedalen» onsdag 27. januar:

Bærum kommune har driftet denne løypa siden man satte i gang med å preppe denne traseen.

Denne løypa har aldri fått like mye prioritet tidligere, som den har fått i vinter.

Vi fikk masse flott og tung snø i løpet av romjulen, og det er vi veldig glade for. Imidlertid skapte snøen en del utfordringer fordi trærne ble tynget ned og veltet eller brakk over løypene.

Det er tungt og tidkrevende arbeid å rydde en trasé med trær som ligger over løypa så tett som med 20–30 meters mellomrom.

Personlig synes jeg at man skal gi en takk til preppemannskapene (hos Skiforeningen og Bærum kommune) som holder traseene åpne for publikum. Husk at det ikke snør ferdige skispor.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.