Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Politistasjon på Bekkestua!

I Budstikka 7. mai kunne vi lese om at ambulansetjenesten nå igjen var fast lokalisert sammen med brannvesenet på Bekkestua.

I den forbindelse uttalte brannsjef Anne Hjort at vi også burde hatt politistasjon på Bekkestua, fordi det er en god ide med samlokalisering av redningsetatene.

Vi i Haslum krets av Bærum Høyre synes brannsjef Hjort her kommer med et godt innspill, og støtter hennes forslag om etablering av politistasjon på Bekkestua. Dette vil styrke beredskapen i vårt nærområde, og sikre en god koordinert innsats når den trengs som mest.

Bakgrunn: Brannsjef Hjort: – Nå mangler bare politistasjon her på Bekkestua

Vi ser også et annet svært sentralt argument for at det etableres en politistasjon på Bekkestua, nemlig viktigheten av forebyggende arbeid blant ungdom. I den senere tid har vi blitt rystet av stadige nyheter om knivran og vold blant ungdom i Oslo. Torsdag kveld ble 6 ungdommer ranet på åpen gate i områdene rundt Majorstuen og Vinderen.

I dagens Budstikka kan vi lese om tilsvarende problemer i Asker. Der vil politiet styrke ungdomsteamet for å fotfølge et bestemt miljø som driver med kriminalitet i området. Ungdomskriminalitet bekjempes nemlig best ved forebygging.

Budstikkas leder: Alvorlige knivepisoder på Borgen

Heldigvis har vi ikke mye ungdomskriminalitet i våre nærområder ennå, men det forebyggende politiarbeidet er svært viktig for å hindre en uønsket utvikling. Derfor ønsker vi i Haslum Høyre dedikerte politiforebyggere, plassert på Bekkestua, rett og slett et politi som er tett på, og kjenner miljøet godt.

Haslum Høyre tror at etablering av politistasjon på Bekkestua, vil skape gode relasjoner og tillit mellom politi og ungdommer i nærmiljøet langs Kolsåsbanen, noe som er alfa og omega i det forebyggende arbeidet.

Vi vil derfor ta initiativ til at Bærum kommune presser på for å få etablert en politistasjon på Bekkestua, gjerne samlokalisert med de andre redningsetatene, og med et eget dedikert ungdomsteam.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.