Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Politisk teater

Budstikka har de siste ukene presentert et politisk skuespill som går «House of Cards» en høy gang. 

I stykket «Stiftelsen Utleieboliger i Bærum» fremsettes det rykter og usannheter over en lav sko, ordfører Lisbeth Hammer Krog blir fersket som lokalpolitikkens «Peer Gynt», mens opposisjonen i formannskapet fremstår som en kollektiv utgave av «Jeppe på Bjerget».

Dette er et fantastisk stykke journalistisk arbeid som har synliggjort maktspillet som vanligvis pågår bak scenen og ikke oppå.

I forspillet sender Høyres gruppeleder Morten Skauge ut en e-post til en rekke fremtredende politikere i Bærum, og som mistenkeliggjør stiftelsen. Stiftelsesstyret får snusen i e-posten og varsler ordfører. 

Samtidig bekrefter Stiftelsestilsynet at e-postens innhold er feil og alt er i orden. Ordfører følger likevel etter sin egen gruppeleder og kritiserer stiftelsen via media. 

Selv skulle hun ha oppnevnt nytt styre i 2019. Stiftelsen dokumenterer imidlertid at samtlige av ordførers påstander ikke er sannferdige. Ordfører blir svar skyldig og tviholder på «ingen kommentar». 

Samtidig leder ordfører formannskapet som endelig oppnevner nytt stiftelsesstyre – mer enn ett år på overtid. Hennes politiske motstandere kjenner ikke sin besøkelsestid og unnlater tafatt å følge opp Budstikkas mange avsløringer.

Siste scene er forhåpentligvis ikke utspilt i dette dramaet. Kan ordfører fortsatt la være å gi stiftelsen en tiltrengt tomt for nye ungdomsboliger? Kommer kommunestyrets vaktbikkjer til å våkne? Og hva gjør Høyre selv med den denne saken?

Det er fristende å sitere Arnulf Øverlands «Du må ikke sove», men det bør være unødvendig. De fleste forstår nok at det er begått en urett. Selv skal jeg følge med i Budstikka i håp om at de snille vinner i siste scene.

Red.anm.: Budstikka beklager at Gisle Bjugn, tidligere styreleder i UBB, innledningsvis ble kreditert dette bildet. Bjugn er ikke opphavsperson til bildet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.