Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Politisk retning

Bærum Sps Molland kommenterer i Budstikka 29.10 de borgerlige partienes politiske plattform.

Molland hevder at det vil «være full enighet i kommunestyret» i de fleste sakene som omtales i plattformen. Det korrekte er at det er stor grad av politisk enighet på borgerlig side, mens synspunktene på den rødgrønne siden spriker i alle retninger. Eksempler på dette er ny E18, satsing på private barnehager, fritt brukervalg innen pleie- og omsorg, tilrettelegging for private og ideelle aktører i arbeidslivspolitikken og at det ikke skal innføres eiendomsskatt i Bærum.

Molland er kritisk til at plattformen omtaler saker som avgjøres på overordnet politisk nivå, som E18, E16 og kollektivtrafikken. De borgerlige partiene ser det imidlertid som en viktig oppgave å fremme kommunens interesser i spørsmål som gjelder Bærums innbyggere, og kommer til å fortsette med det. Kritikken fremstår for øvrig litt underlig når den kommer fra et parti som gikk til valg i Bærum på å legge ned Viken, reversere politireformen og melde Norge ut av EØS. Ingen av disse sakene avgjøres som kjent av kommunestyret i Bærum.

Verdigrunnlag

Molland mener plattformen er uforpliktende fordi den ikke tallfester hvordan de politiske målene som beskrives skal nås. Tallfestingen vil skje i forbindelse med budsjettbehandlingen, og Molland kan beroliges med at de borgerlige partiene også denne gangen tar sikte på å samles om et budsjett med klare politiske satsinger innenfor en ansvarlig økonomisk ramme.

I motsetning til partiene på rødgrønn side deler Høyre, Venstre, Frp og KrF verdigrunnlag og politisk forankring. De fire partiene bygger sin politikk på tillit til enkeltmennesket, familien, gründeren, lokalsamfunnet og frivilligheten, og vil skape større rom for private og frivillige initiativ. Det er en politikk som mange av Sps velgere sympatiserer med, i motsetning til den politikken Molland finner hos MDG, SV og Rødt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.