Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Politikk for ditt Asker

HØYRE-KANDIDATER: – Vi er stolte over en svært sterk kommunevalgliste med 61 nominerte kandidater, med variert bakgrunn og kompetanse, dette danner et sterkt lag motivert for å lede den nye kommunen, skriver innsenderne. Fremst Lene Conradi (til venstre) og Cecilie Lindgren.

Valg 2019. Det dreier seg om ditt Asker – politikk for en ny kommune.

Det dreier seg om der vi bor, der barna våre vokser opp, der vi utfordres og liv blir formet.

Det dreier seg om der vi har små og store personlige seiere, men også der vi skal få veiledning og helsehjelp når vi trenger det – valget 2019 dreier seg om retningen og verdiene vi legger til grunn for utviklingen for kommunen vår til det beste for innbyggerne.

Vi er på vei til å bli en kommune med flere tettsteder og lokalsentre med hver sin historie og egenart.

Dette gjør Asker mangfoldig og unikt med en lang kystlinje hvor de lokale perlene ligger på rekke og rad, og marka til allmenn benyttelse for alle.

Vi har et stort forvalteransvar for at disse store naturverdiene også skal komme fremtidige generasjoner til gode.

Vi har en befolkning med stort engasjement for sitt lokalmiljø – det gir oss et fantastisk utgangspunkt i arbeidet med den nye kommunen.

Verden endrer seg, og alle kommuner som vil være ledende på tjenesteproduksjon, må videreutvikles. Asker må derfor fortsette å være en innovativ kommune i praksis.

Fremtidens Asker skal videreutvikles – det tar vi i Høyre på største alvor. Vi startet arbeidet med vårt politiske program allerede i 2016.

Tre foreninger startet på et samarbeid som har vært utrolig motiverende, samlende og ledet til et flott resultat vi er fornøyd med.

Balansen mellom vekst og vern er en forutsetning i all politikkutvikling for Høyre i Asker.

Vi skal ivareta grøntområder nær der vi bor og ta ansvar for et rent nærmiljø, marka og sunne økosystemer i vann.

Vi skal gjøre vårt lokalt for at Asker skal gjennomføre en politikk hvor målene for reduksjon av CO2 blir oppfylt.

Vi blir en større og mer kraftfull kommune hvor samferdselsutfordringene skal løses og flere lokale arbeidsplasser skal etableres.

Asker skal fortsette å være en foretrukket kommune for etablering av unge voksne. Attraktiv for etablering og utvikling av næringsliv som grunnlag for vår velferd.

Vi skal være en ledende kommune for inkludering, deltagelse og aktivitet. Vi skal ha en skole for mestring, danning og resultater – og tilrettelegge for den viktige frivilligheten som beriker livene våre.

Asker Høyre er heldige som har en robust partiorganisasjon med engasjerte folkevalgte fra Tofte i sør til Nesøya i nord som har bidratt med sin kunnskap og lokal kjennskap til vårt omfattende partiprogram.

Men det har også vært viktig for oss å ha en åpen og inkluderende programprosess for å få et best mulig kunnskapsgrunnlag til å kunne utvikle den beste politikken for den nye kommunen vår.

Alle innbyggere ble invitert til åpne møter, og disse har gitt oss verdifull kunnskap til utvikling av sentrale politikkområder som klima- og miljømessig bærekraft og mangfold og inkludering.

Vi vil takke for innspillene fra næringsrådet, interesseorganisasjoner og frivilligheten i Asker som har bidratt til at vi har fått en unik kunnskap om hva som er viktig for innbyggerne i Asker de neste fire årene og løsninger for vår kommune i et lengre perspektiv.

På denne bakgrunn og med partiets verdier som ansvar, tillit til enkeltmenneske, friheten til å velge og mangfold i bunn har vi vedtatt vårt politiske prosjekt – partiprogrammet 2019–2023.

Vi er også stolte over en svært sterk kommunevalgliste med 61 nominerte kandidater, med variert bakgrunn og kompetanse, dette danner et sterkt lag motivert for å lede den nye kommunen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vi håper selvfølgelig på fornyet tillit til fortsatt å ta lederskapsansvar i den historiske perioden vi går inn i, vi gleder oss til valgkampen som står foran oss og få dine synspunkter på hva som er viktig for deg!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.