Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Politikerne må ta til fornuft om utbygging på Fornebu

TETT: - Fornebu ligger allerede i dag på toppen av listen over høyest innbyggertetthet, og det er ikke en pris vi ønsker å vinne, skriver innsenderen.

Fornebu er en unik perle med sine vakre omgivelser.

Naturreservat, store grønne friarealer som bidrar til trivsel.

Les også: Trafikken på Fornebu

Bærum kommune har allerede gjennomført utbygging av enorme kontorbygg mot strandlinjen. Her tenker jeg: Hvordan i all verden tenkte de da?

Hadde det ikke vært bedre å bygge disse klossene i midten av Fornebu, og plassert boliger/lavbygg langs vannlinjen?

Og har ikke Fornebu nå betalt sin pris med de inntektene de allerede har gitt kommunen?

Nå har politikerne latt seg pushe av Obos (som markedsfører seg som en del av folket) samt de andre gigantene Aker, m.m. til å føre saken om utbygging opp til 11.000 boliger.

Galskap! Vi som flyttet ut til Fornebu, kjøpte ikke på de premissene.

Norconsult har lagt frem en konsekvensanalyse om fremtidig trafikkflyt som er skremmende. Med 11.000 innbyggere og alle arbeidsplasser må veien bygges ut til fire felt, og vi kan se for oss ring 3 sin trafikkmengde. T-banen kommer ikke til å avlaste veinettet nok.

Hvordan takler naturreservatet en slik forurensing? Hvor attraktivt blir Fornebu for folk flest, med bilforbud/høye avgifter på bil?

Det skal bygges tettere og høyere boliger, hvilket betyr forringelse av bomiljø. Små boliger betyr stor utskiftning av beboere. Vårt i dag trygge miljø blir drastisk endret.

Hvordan skal kapasiteten løses for alle sportsaktiviteter for barna våre? Det er allerede mange aktiviteter som har sprengt sin kapasitet. 

Fornebu ligger allerede i dag på toppen av listen over høyest innbyggertetthet, og det er ikke en pris vi ønsker å vinne.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Politikerne må huske på at de skal snakke for folket!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler