Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Politikerne avslutter høstsesongen

Det nye kommunestyret i Bærum har onsdag siste møte før jul. Nærmest er Høyre-representantene Haakon Kvenna Veum, Dag Egil Strømme, Maria Barstad Sanner og Morten Skauge.

FOTO: KARL BRAANAAS

For mange politikere i Asker og Bærum markerer denne uken avslutningen av høstsesongen.

Særlig for de folkevalgte i Asker og i fylket har det vært en hektisk høst, med valg og etablering av nye Asker kommune og nye Viken fylke, samtidig som dagens kommuner og fylke skulle drives tilnærmet som vanlig.

I nye Asker har kommunestyret høstens siste møte tirsdag. På sakslisten står blant annet gebyrer og brukerbetalinger, samarbeid med Bærum om krisesenter og barnevernsvakt, samt flere reguleringsplaner. Kommunestyret skal også ta stilling til en anmodning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om at Asker i 2020 bosetter 65 flyktninger, inkludert 4 enslige mindreårige.

Flyktninger

Bærum har høstens siste kommunestyremøte onsdag. Her skal politikerne diskutere avtalen om felles legevakt med Asker, en avtale som er reforhandlet på grunn av Askers sammenslåing med Røyken og Hurum. Kommunestyret skal også vurdere en anmodning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om at Bærum i 2020 bosetter 70 flyktninger, hvorav 5 enslige mindreårige. Innstillingen fra kommunedirektøren omfatter i tillegg mottak av 50 personer på familiegjenforening.

Andre saker er handlingsprogram 2020–2023 inkludert en rekke spørsmål og innspill fra politikere og andre i kommunen, samt Økonomimelding II 2019 og prosjektet Omstilling 2024.

Formannskapet møtes tirsdag med mange av de samme sakene som kommunestyret dagen etter. 

Todagersmøte

I Akershus har kontrollutvalget møte tirsdag, med en 37 sider tykk rapport om mobbing blant elever på de videregående skolene som en av sakene. 

I Viken har fylkestinget todagersmøte i Drammen torsdag og fredag. Blant 30 punkter på sakslisten er budsjett for 2020 og økonomiplan 2020-2023, samt regler for inntak til videregående skoler.

nilsjohan.dahl@budstikka.no

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.