Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Planprosess og boligkvalitet

– Kommunen har erkjent at gårdsrommet i Piloten ble for trangt, men kommunedelplan 3 åpner for flere slike, skriver innsenderen.

FOTO: LENE SCHMIDT

Jørgen Astrup og Ole Martin Bystrøm har, som omtalt i Budstikka 14. april, vist at det er avtalen med Obos som i praksis har vært bestemmende for hvor mange boliger det skal bygges på Fornebu. Det aktualiserer noen spørsmål til planprosessen.

Kommunedelplan 3 åpner for å bygge høyere og tettere og med potensielt dårligere boligkvalitet enn høringsutgaven. Alle områder fikk økt gjennomsnittlig etasjetall med én etasje. 

I høringsutkastet het det at «Avstand mellom fasader i gårdsrom skal være mer enn 1,5 ganger gesimshøyden…». Det er i strid med byggeforskriftene som sier at avstanden bør være 3 ganger gesimshøyden. 

I den endelige kommunedelplan 3 heter det at avstanden som hovedregel skal være mer enn 1,5 ganger gesimshøyden. Det åpner for enda trangere gårdsrom. 

Minste felles uteareal (MUA) i «Byen» er redusert fra 35 til 30 kvm/100 kvm boligareal. Det åpnes for å bygge ensidig nordøstvendte leiligheter og leiligheter med svalgang/midtkorridor. Det skal bygges flere små boliger på mindre enn 50 kvm.

Kommunen har erkjent at gårdsrommet i Piloten ble for trangt, men kommunedelplan 3 åpner for flere slike.

Hvorfor har man vedtatt så omfattende endringer fra høringsutkastet til endelig vedtak, endringer som jeg er redd mange ikke har fått med seg? Hvem har fremmet disse forslagene, og hva er begrunnelsene?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.