Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Planene for Nadderud

NYTT STADION: Omtrent kan stadion på Nadderud og ny bebyggelse bli. Kortenden av stadion er trukket ned mot Gamle Ringeriksvei. Nadderud svømmehall til venstre.
NYTT STADION: Omtrent kan stadion på Nadderud og ny bebyggelse bli. Kortenden av stadion er trukket ned mot Gamle Ringeriksvei. Nadderud svømmehall til venstre.

Stadionplaner. Åpent brev til utvalget for miljø, idrett og kultur i Bærum kommune.

«Viktig med høyt tempo i Nadderud-planene», skriver Budstikka 20. desember 2017 om ny bane for Stabæk Fotball AS, som skal romme 8.000 tilskuere og koste 315 millioner kroner.

Les også: Her skal det spilles fotball om 27 dager

Les også: Vil presse på for å rekke Nadderud stadion til 2021

Les også: Nye Nadderud stadion for lite

Viktig med god planlegging av Nadderud-planene, mener Presterud og Furubakken vel.

I ovennevnte artikkel om Nadderud-planene siteres varaordføreren på at «Dette er en viktig sak, og jeg mener at vi må holde et høyt tempo for å få realisert dette anlegget».

Varaordfører Udnes er videre sitert på at anlegget skal flyttes nærmere Gamle Ringeriksvei, noe som tydeligvis allerede er besluttet, og det er et spørsmål om prosjektet skal inneholde leiligheter.

«Målet er 2021» sier daglig leder i Stabæk Fotball (Budstikka 23. januar). Det (målet) er veldig viktig for klubben, og de er glade for beslutningen om fotballstart på Nadderud i 2021 og ikke 2022.

I slutten av uke 3 vedtok nemlig mik (utvalget for miljø, idrett og kultur) enstemmig at Stabæk Fotballs A-lag må spille sine hjemmekamper borte kun én sesong.

På forhånd hadde nemlig administrasjonen (fortsatt ifølge Budstikka) mer enn antydet at et nytt Nadderud stadion ikke ville være klar før i 2022. Det fikk politikere og Stabæk Fotball til å uttrykke frustrasjon over administrasjonens sendrektighet.

Referansegruppe «som skal sørge for at tempoet i arbeidet med en ny Nadderud stadion med plass til 8.000 tilskuere holdes oppe», skal nedsettes. Gruppa består av personer fra Tyrving (friidrett), Stabæk Fotball og politikerne.

Vi mener den må utvides med representanter fra vellene.

Private interesser har tidligere lansert planer om boligbygging (illustrert i Budstikka 15. september 2017), der grepet nettopp var å flytte stadionet nærmere Gamle Ringeriksvei, for å gi rom for blokker langs boligene mot Øygardveien.

Beboerne i Furubakken og Presterud vel har ikke fått oppmerksomhet.

Som naboer til idrettsområdet på Nadderud, er disse velene ikke nevnt blant dem som skal kunne gi innspill i en tidlig fase av planleggingen.

Derfor ønsker velene at saken diskuteres i plenum/åpent møte nå, før planene er konkretisert. Erfaringsmessig er det for sent å endre annet enn detaljer, når planene sendes på høring.

Spørsmål:

  • Plassering og finansiering av fotballbanen mm. Hva er politikernes tanker om det?
  • Trafikksituasjonen når 8.000 tilskuere skal ta seg til og fra Bekkestua med offentlig kommunikasjon eller privatbil. Hvordan kan det løses?
  • Parkeringsforhold – fører det til parkering overalt i nabolaget, slik det har vært til nå?
  • Arealutnyttelsen: Hva tenkes å inngå i Nadderud idrettspark?
  • Plassering av fotballbanen. Størrelse og høyde på anlegget og lys- og lydforurensning fra det. Hvor bør det plasseres for å gi minst mulig sjenanse for naboene?
  • Grøntarealer for almen ferdsel og åpning av Nadderudbekken. Hvordan kan det innpasses i idrettsparken?

Videre mener nabovelene det er uheldig at Stabæk Fotball AS skal leie/disponere anlegget alene. Det må være et anlegg for alle klubber i kommunen. Ref. Telenor arena-saken.

Avslutningsvis henvises det til samarbeidsavtalen kommunen har med Bærum Velforbund, der det står at partene skal samarbeide i saker av felles interesse. Dette er en slik sak.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Velene håper det blir en åpen planleggingsprosess. En utvidet referansegruppe vil være i alles interesse.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.