Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Piggdekkgebyr på riksveier bør fjernes

Innsenderne vil fjerne piggdekkgebyr for eksempelvis bilister fra Asker og Bærum som kjører E18 gjennom Oslo.

Innsenderne vil fjerne piggdekkgebyr for eksempelvis bilister fra Asker og Bærum som kjører E18 gjennom Oslo.

FOTO: PRIVAT

Fremskrittspartiet foreslo nylig å fjerne piggdekkgebyr på riks- og europaveier.

Fra 1. november innføres det hvert år kommunale gebyr for å kjøre med piggdekk i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Gebyret gjelder, med noen unntak, for alle biler som kjører på veier i eller gjennom de fire kommunene.

Vi synes det er merkelig at reiser som både starter og slutter utenfor disse kommunene er gebyrpliktige, så lenge det kun kjøres gjennom dem. Det er mange bilister som eksempelvis benytter E6 og E18 gjennom Oslo, E39 gjennom Bergen og E6 gjennom Trondheim. 

Vi synes det er feil at bilistene skal betale et gebyr til kommunen for å kjøre på statlige veier. Så får kommunene selv bestemme om de vil kreve inn gebyr for piggdekk på kommunale veier.

Derfor fremmet Frp et forslag i Stortinget om at kommunene må fratas muligheten til å innføre piggdekkgebyr på riksveier. Det fikk imidlertid ikke flertall. Det synes vi er synd. Frp mener at bilistene allerede betaler altfor høye avgifter.

Det finnes tydeligvis ingen grenser for bilfiendtlige tiltak som stadig dukker opp hos øvrige partier. Vi synes det er svært problematisk at politikere i enkelte byer krever inn avgift for piggdekk fordi folk tilfeldigvis innimellom må passere en slik bygrense. Det bør være i alles interesse at bilene er riktig skodd.

Folk fra bygda må også få kjøre bil til og i de større byene uten å bli flådd med enda flere avgifter. Allerede i dag er det altfor dyrt å kjøre bil, og folk flest blir flådd med bompenger både på hovedveiene inn til byene og i bymiljøpakker. Da blir det helt feil om de på toppen av alle andre avgifter også må betale enda en avgift for piggdekk. Dekk som faktisk er viktig for trafikksikkerheten.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.