Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Parkeringshus ved Bærum sykehus

– P-plassene legger beslag på store arealer som kunne vært benyttet bedre, skriver innsenderen.

– P-plassene legger beslag på store arealer som kunne vært benyttet bedre, skriver innsenderen.

Foto: KIM VAN DER LINDEN

John Kjekshus, leder av Venner av Bærum sykehus, etterlyser et p-hus og bedre parkeringsforhold ved Bærum sykehus.

I første omgang burde en bedring av parkeringen kunne løses med enkle tiltak, uten kostnader av betydning. 

De fleste parkeringshus har i dag fått løsninger hvor man blir registrert når man kjører inn gjennom en bom og kan betale ved utkjøring for den tiden man har stått der. Parkeringsplassene ved Bærum sykehus er ideelle for en slik løsning. Det ville være svært enkelt å sette opp bommer ved innkjørslene, og det burde ikke være noe problem å øke maksimal tid til åtte timer.

En helt annen sak er at parkeringsplassene ved Bærum sykehus legger beslag på store arealer som kunne vært benyttet på en bedre måte. Ved å legge kraftlinjen i bakken over dette området kunne store arealer frigjøres til for eksempel boligbygging, og da kunne man samtidig få bygget p-hus for sykehuset under jorda. 

Etter mitt syn er det her så store arealer at det ideelt sett burde være mulig med en stor utvidelse av Bærum sykehus, i stedet for å bygge nytt sykehus i Drammen, eller presse inn hele Ullevål sykehus på en trang tomt ved Rikshospitalet. 

Med et sidespor fra Kolsåsbanen, fra Gjettum bort til sykehuset, burde forholdene for transport med T-bane være en fremtidsrettet løsning, i tillegg til busstransport fra Sandvika. 

Det bor tross alt langt flere mennesker i Asker og Bærum enn i Drammens-området, og det er lite attraktivt for folk i Bærum å bruke Drammen sykehus selv om det bygges nytt der. Da er det bedre å bruke sykehus i Oslo, og med fritt sykehusvalg vil nok de fleste foretrekke det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.