Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Parkeringsforbud og enveiskjøring

Slik kan det se ut i Fjordveien ved Høvik Verk skole. – Hoveddelen av morgentrafikken er forårsaket av egoistiske foreldre og møtetrafikk av deres likesinnede, skriver innsenderen.

Slik kan det se ut i Fjordveien ved Høvik Verk skole. – Hoveddelen av morgentrafikken er forårsaket av egoistiske foreldre og møtetrafikk av deres likesinnede, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Det er blitt FAU-seier i første runde for egoistkjørerne til Høvik Verk skole.

Enveiskjøring kunne gitt høyere hastighet, men fjerning av beboerparkering hjelper også så hastigheten kan økes.

Hva i all verden er det FAU sier til det store flertall av barnefamilier og beboere i Fjordveien? Vi hører følgende: «Blokkbarn og rekkehusbarn er det ikke så farlig med. Villaforeldre litt lenger unna må ivaretas.»

Vi har lest argumentasjonen på Facebook: «Mine håpefulle er jeg veldig redd for. Jeg kjører daglig, og tør ikke la mine barn gå til skolen. Jeg har bilparkering på egen tomt – både én og flere, men det går så treigt opp og ned Fjordveien. Rydd vekk beboernes biler, så jeg kommer fort frem! Jeg kan ikke vente ved møtetrafikk. Det forsinker meg, da svinger jeg heller opp på fortauet! Og for all del- få ungene som krysser veien, til å se seg for, jeg skal fort frem!»

«Beboerne, vel når de bor i blokk, trenger de bil? Nei, fjern parkeringsmulighetene så jeg kommer frem. Spiller ingen rolle for meg at det ikke finnes alternativ parkering. Dumt å ikke ha egen tomt å parkere på.»

«Gamle hjemmesittende mennesker trenger ikke besøk, vennene deres er antagelig dø. Pensjonister får kvitte seg med biler. De blir sikkert snart utrygge sjåfører. De på hjemmekontor kan umulig trenge bil. De som skal ut på jobb, får kutte ut kollektiv transport og kjøre til jobben, så veien ryddes så jeg kommer fort frem med mine barn!».

Fra fortvilede beboere:

Trenger ikke dine barn frisk luft før skolen? Trenger ikke dine barn det sosiale fellesskapet som gågruppene er opphav til? Vi har voksne i nærmiljøet som fortsatt har sine nærmeste venner fra barneskolens gågrupper. 

Er det virkelig ikke like viktig at andres barn ferdes trygt? Ønsker du å lære dine barn «Først meg selv, og så meg selv, og så min neste når det er det beste for meg selv»? 

Hva er det som gjør at dine barn ikke kan gå opp Fjordveien? Mener du virkelig at hensynet til deg er viktigere enn alle de gående barna og beboernes behov?

Lærere kjører til skolen. Barnehagebarn og noen med spesielle behov må fraktes helt frem. Trafikk kan fordeles på øvre og nedre del av Fjordveien samt Glassverkveien. Slik kan vi spre trafikken. 

Barna går. Hoveddelen av morgentrafikken er forårsaket av egoistiske foreldre og møtetrafikk av deres likesinnede. 

La barna gå opp Fjordveien, så minimeres trafikken. Både dine og alle de andre barna kan ferdes trygt. Beboerne har fortsatt ha mulighet til å ha bil. Det er ikke garasjer under blokkene fra 60-tallet, eller alternativ parkering. Veien er eneste mulighet for de fleste.

Eller kanskje det finnes andre muligheter? Har du ledig parkering i hagen din, i veien der du bor eller i garasjen når du selv er på jobb? Denne plassen stiller du sikkert til rådighet for Fjordveiens beboere. Men, fortsatt blir de gående barna taperne – de er i flertall og er der fortsatt når dine barn fraktes helt frem. 

Er det dette foreldrene på skolen vil at FAU skal jobbe for? Jeg vil be om at ansvarlige personer i FAU sørger for at barna ivaretas og beboerparkeringene tilbakeføres til slik de var. 

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.