Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Parkeringen på Høymyr ved Sollihøgda

– Da vi kom tilbake til bilene søndag, lå det gule lapper i frontrutene, fem-seks stykker i vår gjeng, skriver innsenderen, etter å ha parkert på Høymyr ved Sollihøgda.

– Da vi kom tilbake til bilene søndag, lå det gule lapper i frontrutene, fem-seks stykker i vår gjeng, skriver innsenderen, etter å ha parkert på Høymyr ved Sollihøgda.

FOTO: PRIVAT

Det var et interessant innlegg i Budstikka 14. september om parkeringen inn fra Sollihøgda. 

På skiltet som er avbildet og som en møter flere ganger på veien til parkeringen, står det at man betaler til EasyPark eller automat. Videre at avgiften er 50 kroner og kontroll utføres av P-Norge AS.

Vi var en vennegjeng som skulle parkere der i to døgn sist helg. Jeg ringte EasyPark på forhånd for å få litt mer info. 

Det ble opplyst at man la inn én og én parkering. Så la de seg i kø slik at man ikke betalte dobbelt for ett døgn. Et døgn er 24 timer fra betalingstidspunktet. Ved betaling med appen er det et påslag i prisen på 15 prosent. En henvendelse til P-Norge AS opplyste at man kunne betale for flere døgn sammenhengende, men ikke nærmere om hvordan denne betalingen skulle foregå.

Alle fikk ikke appen til å funke. Det er område med ustabil dekning. Vi fant til slutt betalingsautomaten, som ikke gjør så mye av seg. 

Ingen fikk til å legge inn betaling for to døgn i én, så det ble to betalinger. Vi regnet med at de la seg i kø. Men da vi kom tilbake til bilene søndag, lå det gule lapper i frontrutene, fem-seks stykker i vår gjeng, bortsett fra han som hadde lagt igjen kvitteringene i frontruten. 

At man registrerer bilnummeret ved betaling, betyr da tydeligvis ingenting. For de som la inn enkeltbetalinger i Easypark-appen, ble det meg bekjent ikke bot, men alle ble belastet med forskjellige beløp.

Fra P-Norge AS har jeg fått beskjed om at en må kjøpe sammenhengende for flere dager. Gjør du enkeltkjøp, blir det for samme dag hver gang. Billettene er ikke gyldig for 24 timer, men ut hver dag en kjøper, det vil si kl. 24.00. Men, ingen info om dette og ingen som fant ut av det.

Etter en ny henvendelse til EasyPark får jeg opplyst at deres app kun er en betalingsapp på linje med Vipps. Det er P-Norge AS som drifter plassen og bestemmer reglene. Når de har bestemt at betaling gjelder frem til kl. 24.00 samme dag, gjelder det også for de som betaler med Easypark-appen.

Her mener jeg det må være noen utfordringer å ta tak i.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.