Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Parkeringen på Bærum sykehus

– Det er smutthull i lovgivningen som skal regulere parkering som i realiteten gir parkeringsbransjen frie hender til å ilegge bøter etter egne regler for de mest absurde årsaker, skriver innsenderen etter å ha måttet betale dyrt for parkering ved Bærum sykehus.

– Det er smutthull i lovgivningen som skal regulere parkering som i realiteten gir parkeringsbransjen frie hender til å ilegge bøter etter egne regler for de mest absurde årsaker, skriver innsenderen etter å ha måttet betale dyrt for parkering ved Bærum sykehus.

Foto: KIM VAN DER LINDEN

Det tok meg 82 år å skaffe meg både en betalingsanmerkning og et inkassokrav, men jeg fikk begge deler ved et kort besøk på Bærum sykehus i fjor. Dertil ble jeg kjent med namsfogden.

Inkassokravet fikk jeg på parkeringsplassen. Jeg hadde betalt både for parkering 24 kroner (ingen kvittering) og 361 kroner i egenandel. Inkassokravet kom derfor overraskende på meg.

Det japanske Sumitomo-konsernet er eieren av parkeringsselskapet Aimo Park gruppen etter å ha betalt 4.000.000.000 kroner, hele 4 milliarder kroner. Hvorfor i all verden er parkeringsselskaper i Norden verd så mange penger?

Svaret er åpenbart, det er smutthull i lovgivningen som skal regulere parkering som i realiteten gir parkeringsbransjen frie hender til å ilegge bøter etter egne regler for de mest absurde årsaker. Bøtene legitimeres i vår (defekte) lovgiving og innkasseres med hjelp av det alminnelige rettssystem.

Jeg har betalt løsepengene og medisinen på 3.330,93 kroner. Hva nå? Fremdeles ingen kvittering! Mitt bankutskrift teller jo ikke. Slettes min kredittanmerkning? Fjernes pantet i min bankkonto og kravet hos namsfogden? Refunderes de stakkars 24 kroner som forespeilet?

I Norge er det vanlig at et firma publiserer sine etiske retningslinjer, både til sine ansatte, til kundene og til det generelle publikum. Aimo Park bryr seg ikke om noe slikt dilldall. På deres nettsider finner man noen linjer på engelsk om firmaets formål. Se selv!

Jeg vil be Vestre Viken helseforetak og hele det norske helsevesen se seg godt om før nye kontrakter skal skrives med parkeringsselskaper og spesielt med firmaer som ikke publiserer noe om etiske prinsipper og menneskerettigheter.

Helsevesenet er en storkunde av Aimo Park og en viktig brikke i det som nå er blitt til internasjonal storfinans, basert på bøter, bøter og mer bøter. Spesielt til eldre og lett sårbare individer.

Parkering er gørr, kjedelig og patetisk, men lukrativt. Tusenvis blir smittet hvert år av tastesyken og betaler løsepenger for å slippe å bli plaget. 

Tastesyke er noe man kan bli infisert med når man har parkert og betalt ved Bærum sykehus. Årsaken kan være stress, hastverk, timeavtaler, høy puls og parkeringsautomater som ikke gir en vanlig papirkvittering som viser hva man har tastet inn, hva man har kjøpt og betalt. Kunden vet altså ikke hva som er tastet inn, og automaten gir ingen melding om tastefeil.

Helsevesenet burde ikke finansiere seg selv med tvilsomme bøter og derved stille seg selv i skammekroken. 

Jens og Jonas ordnet opp med smutthullet i Barentshavet. Hvem skal ordne opp med det særdeles lukrative smutthullet (gullhullet) i norsk lov om parkering?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.