Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Paraishockey i nye Risenga ishall

NYE RISENGA: Den nye ishallen på Risenga bør tilrettelegges for paraishockey, skriver Andreas Gjessing Sundt. Illustrasjonen viser hvordan den nye ishallen kan bli.

Det skal bygges ny ishall på Risenga.

Vi har stort ishockeymiljø her og Frisk Asker er ferske norgesmestre, så et nytt anlegg blir bra.

Den nye banen planlegges på samme måte som nye Jordal Amfi i Oslo, med en isflate på 26x60 meter. De internasjonale kravene til OL og VM-arenaer er på 30x60 meter. Det er synd for ambisjonene til ishockeysporten her at banen ikke er større.

Bakgrunn: Slik kan den nye Askerhallen bli

Når jeg leser tidligere artikler om planlegging av hallen, finner jeg ingenting om tilrettelegging for funksjonshemmede utøvere. Selv har jeg nettopp kommet hjem fra Tsjekkia etter å ha deltatt i A-VM for Norges paraishockeylandslag. Norge har alltid hevdet seg godt i paraishockey og har tidligere gull fra både OL og VM. I år kom vi på femteplass. Hallen i Tsjekkia var godt tilrettelagt, noe som gjorde opplevelsen god.

Det er ikke store tilpasningene som skal til for at den nye ishallen på Risenga også blir egnet for paraishockey, men da må det med i planleggingen. Ombygginger i etterkant blir nok veldig kostbart.

Andreas Gjessing Sundt: Målet mitt er OL

Jeg ber derfor at dette tas med i planene:

• Spillerboksene må bygges brede nok til at man kan forflytte seg i kjelken uten at det blir kaotisk.

• Isflaten og spillerbokser/utvisningsbokser må ikke ha høydeforskjell.

• Vantet må ha plexiglass i hele høyden i spillerboksene og utvisningsboksene, slik at spillerne kan følge med på kampen sittende i kjelken.

• Det må være tilgjengelighet for rullestol til spillerbokser, garderober og steder hvor spillere har behov for å bevege seg.

Les også: Idrettsanlegg i milliardklassen blir forsinket og langt dyrere enn antatt

Gjennom hele forrige uke med VM i paraishockey var det til sammen over 64.000 tilskuere på kampene. NRK sendte flere av kampene direkte, slik det også ble gjort under Paralympics i fjor.

Jeg synes at Asker med sitt gode hockeymiljø bør ha ambisjoner også på paraishockeyens vegne. Jeg ser fram til et svar på hva som er planlagt med tanke på paraidrett i hallen.

Les mer på budstikka.no/debatt

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.