Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Palestina og Asker kirke

FÅR SVAR: - Ut ifra det Gro Faye-Hansen Wenske skriver i Budstikka 5. oktober går jeg ut ifra at hun ikke har vært på Vestbredden og i Gaza, skriver innsenderen.
FÅR SVAR: - Ut ifra det Gro Faye-Hansen Wenske skriver i Budstikka 5. oktober går jeg ut ifra at hun ikke har vært på Vestbredden og i Gaza, skriver innsenderen.

Så godt å se at palestinernes situasjon ble tatt opp i Asker kirke i «Kirkeuka for fred».

Dette var etter også ønske fra kristne i Israel og Palestina. Så hvordan kan det å vise nestekjærlighet overfor palestinerne være så galt?

Les også: Palestina i Asker kirke

Les også: Palestina i Asker kirke

Kan det være fordi som mange som kaller seg Israels venner, hevder at det ikke eksisterer noe som heter Palestina og palestinere?

Ut ifra det Gro Faye-Hansen Wenske skriver i Budstikka 5. oktober går jeg ut ifra at hun ikke har vært på Vestbredden og i Gaza.

Ville det da fortsatt vært mulig å fremstille palestinernes situasjon slik hun gjør? Jeg tviler på det, for selv om man ser det med egne øyne, er det vanskelig å tro at myndighetene i Israel så planmessig vanskeliggjør livet for palestinerne.

Hvis din eksistens ikke anerkjennes som likeverdig, eller at du overhodet ikke har rett til å finnes, kan det legitimere inhuman behandling? Som når israelerne sprøyter «skunk-water» (et illeluktende kloakkvann det er vanskelig å vaske bort) over hele nabolag.

Når folk øverst i ørkenaktige Jordandalen får sine fattigslige husvære revet om og om igjen og får skrudd vannkranen enda mer til, eller når en 70-åring må klatre ut av 2. etasje i huset sitt i Hebron fordi soldatene har stengt inngangsdøren, da er det ingen jeg kjenner, kristne eller ukristne, høyre eller venstre, som vil bifalle en slik nedverdigende behandling av medmennesker.

Og de vilkårlige arrestasjonene og de militære domstoler for palestinere. Ikke minst tilsier de dystre drapstallene at det er langt farligere å være palestiner enn okkupant.

Når politikken baserer seg på 3.000 år gamle skrifter og vil ha syv millioner palestinere vekk, må det gå galt.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg regner meg også som Israels venn, men for meg innebærer ikke det at jeg støtter åpenbare illegale handlinger enten det skjer fra israelsk eller palestinsk side.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.