Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

På tide å ta bedre vare på naturmangfoldet

Finn Otto Kvillum.

FOTO: SINDRE SÆTHER LILLEBY

Karianne Thøger Haaverstad og Johan Malvik i Bærum Venstre skriver i et innlegg i Budstikka 24. juni at vi må ta bedre vare på naturmangfoldet. Det er vi helt enig i, og det er på høy tid!

Selvsagt vet vi at det er kommunene som er gitt ansvaret for arealpolitikken. Men som vi påpekte i vårt tidligere innlegg, så har dette vært medvirkende til at utrolig mye verdifull natur i Norge har gått tapt.

I sitt innlegg skriver de blant annet at «Det er lett å snakke varmt om natur, men når det kommer til stykket, blir ofte naturen en salderingspost.» 

En grunn til dette kan være at politikerne har vanskelig for å stå imot utbyggernes ressurser. En annen at det lokalt kan bli for tett samkvem mellom utbygger og politikere. Men det er jo nettopp derfor vi trenger fylkesmennene som kan fremme innsigelse når verdifull natur er truet!

For å ta Bærum, så er vi glade for at de borgerlige partiene har bestemt seg for å kartlegge naturtyper og rødlistede arter for å bevare disse. Vi regner med at også de andre partiene stiller seg bak dette.

Venstre-politikerne skriver også i sitt innlegg at «For å ta vare på naturen trenger vi lokalpolitikere som prioriterer naturen i arealpolitikken og ikke lar den vike for utbyggingsinteresser …» 

Dette er som søt musikk i våre ører, men det gjenstår jo å se om de får med politikerne i de andre partiene på dette. Om så, vil dette faktisk bety litt av et paradigmeskifte i arealpolitikken i Bærum!

Det er flere utbyggingsprosjekter i Bærum som berører viktig natur, som ikke er politisk ferdigbehandlet. Disse vil bli en prøve på om de nye tonene om bevaring av natur virkelig blir etterlevd.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.