Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

På annen manns grunn

Fornebu-beboer Tore Haga er provosert over at kommunen mener skolen som skal bygges på Oksenøya kan bruke Nansenparken som uteareal for elevene.

FOTO: TRINE JØDAL

Alle vet at skolen og barnehagen som nå bygges ved Oksenøya ikke kommer i nærheten av å tilfredsstille nasjonale anbefalinger når det gjelder uteareal pr. barn eller elev.

Ifølge Bærum kommune er ikke dette et problem, da de kan bruk arealene i den tilstøtende Nansenparken som avlastnings uteareal.

Det er bare et problem; Nansenparken eies ikke av Bærum kommune, men beboerne på Fornebu. Bærum kommune betaler heller ikke for driften av Nansenparken. De kostnadene dekkes av beboerne på Fornebu samt utbyggerne for de arealer som ikke er bebygget.

Har Bærum kommune foretatt en juridisk vurdering at de faktisk kan planmessig benytte Nansenparken som de ikke eier, som ekstra utearealer for en av Bærums største skoler og barnehager? Har Bærum kommune vurdert å dekke kostnadene ved Nansenparken fremover?

Selvtekten som Bærum kommune bedriver på annen manns grunn er ganske provoserende når de nå selv kjeppjager unger ut av sine egne friområder fordi man ikke ønsker ferdsel og lek i sine områder.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.